9 entry daha
  • 21.yy'da olduğumuzu hatırlatarak lafa girmek istiyorum; insanlar 'hammademiz nedir?' araştırmasındayken, ülkeler artık sadece 'hammade' için "savaşırken" (savaş iki taraflı olacağından amerikanın eylemleri istila olarak nitelendirilmeli bence), yakın gelecek zamanda 'su savaşları' olması beklenirken, dünyanın enerji üretimi tüketimi tavan yapmışken, internet çağında olmaması gereken bir savaşa hayır denecek eylemdir.

    bu devirde 'o bana laf attı ben de patlattım tokadı' tavrıyla ne yaşanılır ne ülke yönetilir. 2 'sözde özür dilenmiş' (ama bunun önemi yok) saldırı için ülkesini savaşa sokmak veya bu savaşı desteklemek ancak 4.sınıf afrika kabilelerinin işi olabilir.

    tamam türküz kanımız deli akıyor; evet, çok çılgın bir geçmişimiz var falan ama medeniyete ayak uydurma zamanı gelmedi mi arkadaşlar? hala 'yan baktı biz de daldık' kafasıyla yaşanmaz ki?

    hangi çağdayız lan?! de ki 'emperyalizme soyundum toprak petrol istiyorum ve giriyorum.' biz de diyelim ki 'eh hadi bakalım.' ama bu şekilde deli saçması bir sataşma furyasına ödün verip ülkenin kaynaklarını topyekün seferber edeceğin bir savaş da neyin nesi amk iyice araplaştınız!
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap