7 entry daha
  • istanbul devlet tiyatrosu bu ay bize çalıştı sağolsun. hiç ummadığımız anda kaçırdığımız oyunları programa almaya başladı. birkaç eksiğimiz daha kaldı böyle geçmişten, onları da bi ayarlarsalar sevinirim. (bkz: yüz verince astar istemek)

    imparatorluk kuranlar, boris vian kafasını bilmeden anlaması biraz güç bir oyun. fazla simgesel. belki en çok katılabileceğim eleştiri bizim memlekette bir aristokrasidir bir burjuvadır olmayışından istenilen etkiyi bırakmaması olabilir. fakat anti militarist yorumları ve yalnızlık dersek işte bu çok tanıdık. celal kadri kınoğlu sahnede izlemesi keyif veren insanlardan olduğu için şüphesiz oyunun en büyük artısı. mine tüfekçioğlu da zarifçe eşlik ediyor kendisine. sevinç erol, oya okar ve orhan kurtuldu ile kaynaşmış bir ekip, sahnede rahatça paslaşıyorlar.

    fakat biraz sünmüş mü nolmuş 70 dakika anca sürdü oyun bir de üsküdar tekel stüdyo sahne'nin oturma düzeni ancak bu kadar kötü kullanılabilirdi. on dakika yerde yatan adamı hiç görmedim iyi mi. kendi koltuk düzeni olmadığı için oyuna göre şekil verilebilme rahatlığı sunan bu salona kalkıp basamaklı tribün kuracaklarına üst katta hazırı vardı orada oynasalardı keşke.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap