1 entry daha
  • hz muhammed bilim ve utopya dergisinca doneminin otesinde bilgi ve vizyona sahip bir devrimci olarak isleniyordu. gercekten de icin de bulundugu donemin artisi ve eksisi ile dusunuldugunde(konjonktur de diyebilirdim) hz.muhammed caginin otesinde birisidir.
    soylemleri, pratiklari ve getirdigi cozumler kendi cografyasinda yasanmakta olan cagi ciddi anlamda ilerilere goturmustur.yanliz o ileriler artik epey gerilerdir, hele hele o cografya da yasamayan toplumlar icin hic bir anlam ifade edemeyecek kadar gerilerdir. bu yuzden hz.muhammed ve soylemlerini bu cag in aydinlik rahat bilinciyle elestirmek ne kadar fuzuliyse, o cagi ileriye goturmus bir takim pratiklerin gaziyle o coskuyu bu gunlere tasiyip, "evet efenim taaa o zamanlardan gorulmus, her cagin her cografyanin felsefesi" diye kastirmak da o kadar manasizdir, abestir.
    hele hele bir gun bir islami icerikli takvimde gordugum
    "bize 1400 yil oncesinin gelenegi yeter, alin sizin caginiz sizin olsun" demek "herkes hayatini yasar, anilarla yasiyorum" demenin ote ki bir bicimidir, bodrumda pasa olmadan zeki murenlik yapmaya kalkmaktir.
2823 entry daha
hesabın var mı? giriş yap