307 entry daha
  • ege üniversitesi'nden ses çıkmasını beklemek pek akıl karı olmayabilir. bu olayı sündürmenin alemi yok, fakat hazır akademik çürüme sözlük'te ilgi odağı olmuşken yüzsüzlük edip bir-iki noktaya değinmek istiyorum.

    örneğin, çanakkale onsekiz mart üniversitesi'nin önceki rektörü, insanların onlarca makale basıp cv şişirmek için düzenledikleri şu rezil konferansa sponsor olmuştu: http://meren.org/…ulu-bilim-cinayeti-konferanslari/

    bu yazının ardından o kadar yaygara kopmasına, basında yer almasına, rektöre telefonlar açılmasına rağmen ne çanakkale onsekiz mart üniversitesi bu konferansa olan sponsorluğunu çekti, ne de rektör tek bir kelime açıklama yaptı.

    ha, çanakkale onsekiz mart üniversitesi dediğiniz de yıllar önce bilim hırsızlıkları ortaya çıkan insanların rektör yardımcılığına atandıkları bir üniversite. ama bir tek çanakkale onsekiz mart üniversitesi ya da ege üniversitesi olsa sorun, hadi neyse.

    yukarıdaki konferansı düzenleyen ve hırsızlıkları belgelenmiş olan adamlar karatay üniversitesi'nde, mevlana üniversitesi'nde. şöyle bir makaleyi yayınlayıp cv'lerinde uluslararası makale diye yazacak kadar yüzsüz insanlar bunlar: http://meren.org/tmp/okatan-bingol-senyucel.pdf

    ya da kendi düzenledikleri bir konferansta birbirinin aynı makaleleri çatır çatır basıp, "yurtiçi hakemli konferanslarda yayınlanan akademik yayınlar"dan akademik puanları götüren adamlar: http://meren.org/…nt/gallery/blog-photos/okatan.png

    neredeyse tüm uluslararası çalışmalarını kendi çıkardığı dergide basan şu adam fırat üniversitesi'nde: http://img522.imageshack.us/img522/1030/ekinci.png

    hürriyet'te adı çıkınca "hepinize dava açacaz" diye köpüren, sonra sesi soluğu çıkmayan, waset'te bir yılda 14 makale basmış matematikçi uludağ üniversitesi'nde: http://www.hurriyet.com.tr/pazar/16512276.asp (dekan e-posta listelerinde tehditler savurmuş, kendisinin de waset'te yayınları olduğu ortaya çıkınca birden balon gibi sönmüştü yazık).

    giriş sayfası şöyle olan: [http://meren.org/tmp/ici/tez-giris.png http://meren.org/tmp/ici/tez-giris.png], kaynakçası şöyle olan: http://meren.org/tmp/ici/tez-kaynaklar.png doktora tezini yazan adamı doktoradan mezun edenler trakya üniversitesi'nde. bu tezin sahibi olan kişi daha sonra adı arxiv skandalına karışan kişi tarafından çanakkale onsekiz mart üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği bölüm başkanlığını devraldı. oradan atıldı, soluğu haliç üniversitesi bilgisayar mühendisliği'nde aldı.

    hırsızlığı şu raddede yapan ve makalelerini dergiden geri çekmek zorunda kaldıktan sonra "bunun intihal olduğunu bilemedim" diyen adam gazi üniversitesi'nde: http://i.imgur.com/3b1q5.png (retraction notice: https://plus.google.com/…albums/5687475016107719185) ("bu adamın doktora tezine de bir bakalım" diyerek twitter'dan insanlara gazi üniversitesi'ne gidip kütüphanede olduğu görülen tezi almaları için çağrıda bulundum, insanlar gittiklerinde aldıkları yanıt şu: "o tez şu anda bilmemnerde, veremiyoruz"). bozacı, şıracı. doktora yapmış adam, ülke üniversitesi'nde yard. doç. doktora tezine erişmek müm-kün de-ğil. nokta. bu makalenin eş yazarlarından birisi rektör, çankaya üniversitesi'nde. dediğine göre bu makale üzerinde tam üç ay çalışmış kendisi... yani mağdur aslında.

    ...

    canınızı çok sıkmak istemiyorum, fakat örnekler çok. türkiye bu insanlarla dolu. türkiye bilim hırszılığının, akademik yolsuzluğun mekkesi olan ülkelerden birisi. eğer bu haysiyetsizliğin kadim tarihine bir göz atmak isterseniz şuraya bir göz atmanız yeterli: http://plagiarism-turkish.blogspot.com/

    eh, ege üniversitesi'nin sessizliği de alışkanlıktan.

    hatta şaşırıyorlardır neden bu kadar yaygara oldu diye. sonuçta bu adam yıllardır ege üniversitesi'nde. oradaki idari personelin, bölüm başkanının, diğer akademisyenlerin durumdan haberdar olmadıklarını mı düşünüyorsunuz gerçekten?

    sonra siyasiler çıkıp yurtdışındaki akademisyenlere "türkiye'ye dönün" diyorlar. "makale sayısında %200 artış oldu türkiye'de" diyorlar.

    halimize köpekler ağlar.
193 entry daha
hesabın var mı? giriş yap