9 entry daha
  • birtakim arkadaslarin kendilerini kendi kendilerine dolamalarinin artik sonu gelmeyen bir ornegini daha sunuyor bize. yani islami olsun olmasin hemen butun tarih kaynaklarinda aktarilan bilgiye gore:

    "hz. peygamber (a.s), safiyye’yi azat etmiş, çekip gitme ya da kendisiyle evlenme seçeneğini sunmuş. safiyye’de bir peygamberle evlenmeyi tercih etmiştir. (i.hanbel, müsned, 3/138)"

    ifadesi ortadayken, hadi onu da gectim, kendi verdigi linkte ve alintiladigi yazida (bkz: #22507782):

    "ibn sa'd da onun safiyy payı olarak daha ganimetler dağıtılmadan önce muhammed'in onu kendisine ayırdığı ve onu hür zevceleri arasına kattığı yazılıdır. kurtubi'ye göre de muhammed kendisini azad edip onunla evlenmiştir. ibn ishak da ise cariye olarak kaldığı yazılıdır."

    seklinde bir ifade yer aliyorken, bu hz. safiyye'ye "safiyye" denmeye baslamasinin bu olaydan sonra oldugunu yani islam oncesi donemden kalan ismi olan reyhane binti zeyd'in yerine artik kendisine safiyye denmeye baslamis olunabilecegini dusunmek gerek.

    edit: yazar attigi mesajla (bkz: #22507782) no'lu girdideki "reyhane ise bu olaydan 5 yıl sonra 24 yaşında -muhtemelen kahrından- ölmüştür. hz. peygamber kendisinden bir sene sonra ölmüştür." ifadesinin kendisine ait oldugunu beyan etti.
107 entry daha
hesabın var mı? giriş yap