2 entry daha
  • artık ivedilikle hazırlanması gereken iddanamedir. hatta bugün bu da yetmeyecektir. iş, önü alınamaz bir hızla içinden çıkılamaz bir hal almakta. bu durum göz önüne alındığında, yargılamanın da ivedilikle bitirilip suçu olan tüm takımlara gerekli cezalar verilmidir.

    bir beşiktaş taraftarı olarak inanmaktayım ki bu ligde her daim bu tür ilişkiler olmuştur. ancak bugün bu işilerin tamamının bedeli fenerbahçe'ye ödetilmek isteniyor. nedenini bilemem; ama bildiğim bir şey var ki bugün yargı iktidar eliyle yönlendiriliyor. öyle olmasa, bu iş seçim tarihini gözetmeksizin, lig biter bitmez, suç üstüler yapılarak bitirilirdi. hadi yaklaşan seçimlerde, afyon olarak verdiğiniz futbolla bağımlı hale getirdiğiniz kitlelerin, takımlarının arkasında duracağından korktunuz ve soruşturmayı üç ay ertelediniz. iyi de o zaman bir zahmet iddanemeyi oluştursaydınız ya, bu süre zarfında. madem elinizde bu kadar kesin deliller var - aziz yıldırım ve diğerlerinin hiç tereddütsüz tutuklanmaları bunu gösteriyor - oturup yazsanıza iddanamenin temelini. ifadeleri alır almaz da bir an evvel başlatır bitirirsiniz bu işi.

    ama anladığım kadarıyla birileri bu işin hemen bitmesini istemiyor. diğer malum davalar benzeri, sakız edilmek suretiyle ihtiyaç halinde gündem değiştirmek maksadıyla el atında tutuluyor. netice mi? türk futbolu olabilecek en üst seviyede ve hızda itibarsızlaşıyor. ne yapacağını bilmeyen federasyon işleri bir türlü neticelendiremiyor; elin oğlu işe burnunu sokuyor; sana, yapman gerekenleri tek tek anlatıyor; senin federasyonun daha önce verdiği kararlara ters de olsa uefa'nın aktarımlarını emir telaki ediyor ve futbolla beraber ülkenin de adı hızla kirleniyor. ne yazık ki bu böyle. "bu sadece futbol yea!" denecek kadar basit değil artık futbol. hem maddi anlamda hem de dünya nezdinde sağladığı itibar açısından.

    eğer, bu insanlar hakkında bu kadar kesin deliller varsa lütfen iddanameyi hazırlayın ve yargılamayı bitirin. topyekun, bu insanlar suçlu mu değil mi diye düşünmekten kurtulalım. suçlularsa cezalarını çeksin, suçsuzlarsa yollarına devam etsinler. bugün için başka çıkar yol kalmamıştır. artık bu iş, kişisel hırslar ve tatminler için fazlasıyla küreseldir. lütfen ülkenin itibarını - bakın futbolunun demiyorum - daha fazla ayaklar altına almayın.
343 entry daha
hesabın var mı? giriş yap