2 entry daha
  • 7 yıldır okumakta olduğum adnan menderes üniversitesi nin ve daha bir çok üniversitenin, 6111 sayılı kanunu gerekçe göstererek kaldırdığı sınavlardır. şurda 15 gün sonra en fazla 7-8 sınava girip mezun olmayı planlayan bu bünye, daha geçtiğimiz hafta içinde şans eseri ek sınavların kalktığını öğrendi. fakültede bu durumda olan sadece 5 kişiyiz, konuşmadığımız hoca, çalmadığımız kapı kalmadı.

    dekanı olmayan fakültemin dekan yardımcılarından birisi, ek sınavların ne olduğunu bile bilmezken, dekan vekili olan diğer yardımcısı, yapabileceğim hiçbir şey yok dedi. 2 hafta önce mavi boncuk dağıtan öğrenci işleri sekreteri, suratımıza bile bakmadan, kalktı kalktı diye kovaladı.

    geri kalan herkes hakkınızı arayın diyor. fakat nerede, nasıl arayacağımızı gösteren yok. bir hocadan tavsiye alıp, önce fakültenin yazı işlerine gittik. bize kanundaki maddeleri gösterdi. açık açık sınavları kaldırın diyen bir madde yokmuş, hemen bunu belirten bir dilekçe yazarak yardımcı oldu. biz de bunu aydın merkez kampüsteki rektör yardımcısına götürdük. kendisi öğrenci işlerinden sorumluymuş, randevumuz olmamasına rağmen, gayet sıcak bir şekilde karşıladı bizi.

    o da hep duyduğumuz şeyleri söyledi. yasa yönetmelikten üstündür, yasada her şey açık diye. nedense bir biz göremedik o açıklığı, hala da göremiyoruz. sonra devam etti, ben sizi kendi oğullarım gibi görüyorum, bu sınavlara girmeniz için bir fırsat doğarsa sizi yararlandıracağım diye, biz de dilekçemizi gösterdik, yazı işlerine vermemizi söyledi. ankara üniversitesi ve antalya üniversitesinde bu durumdaki öğrencilere bu sene için böyle bir hak tanınmış dedik, hoca da ben öğrenci işleri daire başkanımla sürekli irtibat halindeyim, böyle bir şeyden haberim yok dedi.

    çeşitli forumlarda, farklı üniversetelerden de bu durumda olan öğrencilerin olduğunu öğrendik. herkes dilekçelerini vermiş, bir sonuç bekliyor, gerekirse dava açmayı planlıyorlar. daha başka nereye mağduriyetimizi bildirebiliriz bilmiyorum ama giderek umudumuz azalıyor ve zamanımız daralıyor, ağustosta askere yetişir miyim acaba diye düşünürken, nasıl mezun olabileceğimi düşünmeye başladım artık.

    bu olayın bu kadar az ilgi görmesini de anlayabilmiş değilim ya her üniversite yapıyor kimsenin yapılmayan üniversitelerden haberi yok. ya da kimsenin sınavların kalktığından bile haberi yok.

    edit: süleyman demirel üniversitesi senatosunun aldığı karar; http://w3.sdu.edu.tr/…u.aspx?dosya=duyuru&dkod=6696

    edit 2: sdü 2.kere ek sınava girenlere tanımış ek sınav istisnasını ilk defa gireceklere değil, kocaeli üniversitesiyle mersin üniversitesi de yapmıyor. pamukkale üniversitesi ise sınavları yapıp sonuçlarını açıklamış bile. http://pau.edu.tr/…indadir-program-icin-tiklayiniz/

    edit 3: yaklaşık bir aydır süren kararsızlıklara, olumsuzluklara rağmen bugün öğrenci işlerinden aldığım telefon ile adnan menderes dahil bir çok üniversitenin kararından döndüğü ve son kez de olsa bu uygulamayı yapacağı haberini aldım.
hesabın var mı? giriş yap