2 entry daha
  • benim de üzülerek karşıladığım durum. yök'ün ve iktidarın davranışları gösteriyor ki üniversiteler kaliteli yerine"sıradan", yeter sayıdan ziyade "çok sayıda" ve yönetimleri özerk değil de "iktidar güdümünde" olmalıdır.

    bu kafayla akp çok güzel yaşar ama ülke solar kardeşim. yok melih gökçek geliyor odtülüleri dövdürüyor, yok boğaziçi'ye kadro verilmiyor. belli ki adamların yönetiminde bir odtülü bir boğaziçili yok yahu. olsa çıkar der bu nedir kardeşim, bu üniversiteler bizim için hazine değerinde? yani chp elitistin allahıdır eyvallah, bu cümleyi kullanmayı sevmiyorum ama bu adamlar da lümpenliğin dibinde be kardeşim. boğaziçi üniversitesiyle hakkari üniversitesini tek merkezden bu kafayla ayrım yapmadan yönetemezsin!1!

    (ben de boğaziçi mezunuyum) artık boğaziçi üniversitesi de özerk olmayı hak ediyor. boğaziçi sadece ucuz iktidar kadro manevralarından kurtulmakla kalmamamlı, öss gibi geçerliliği, güvenilirliği, aradığı ve yargıladığı nitelikleriyle boktan bir sınavla alım yapmaktan kurtulmalı. her ne kadar üniversite sosyalleştirse de öğrencileri, yüksek asosyal liselerden gelen öğrenci kalitesi(eldekinin en iyisi) de bir yere kadar yükselebiliyor(yine de türkiye birincisidir).

    yazık. bu marka özerkleşse kendi kendine şu ankinden çok daha iyi finansman sağlayabilir, kalitesini şimdikinin kat be kat üstüne çıkarabilir. ama şu haliyle hala kadro hala bilmem ne. böylesine özgürlükçü bir üniversite bu mantaliteden sadece zarar görür, bunun da kimseye faydası olmaz.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap