110 entry daha
  • hollanda'da bir konserinin basılması sonrası yaptığı açıklama türk medyasında çeşitli gazete ve televizyonlarda kışkırtıcı-yalan başlıklarla verilmesi üzerine bu durumu eleştiren bir yazı yazmıştım. (bkz: #22802465) aynı durum şivan perwer tarafından fark edilmiş ki avukatı aracılığıyla sabah gazetesine düzeltme yazısı gönderilmiş. benzer yayınlar yapan radikal, star ve ntvmsnbc'ye de benzer düzeltmenin gönderilmesi gerekir.

    http://www.facebook.com/…düzeltme/10150213749780522

    ===alıntı===
    şivan perwer'in avukatından açıklama
    gazetemizde 31 mart tarihinde yer alan, kürt sanatçı şivan perwer ile ilgili olarak olay gazetesinden alıntı yapılarak veriken "ben itleri takmam" başlıklı haberle ilgili olarak avukatı hanım serençelik bir açıklama gönderdi.

    açıklama şöyle:
    müvekkilim şivan perwer, hiçbir zaman gazeteye örgüt ismi vererek herhangi bir açıklama yapmamıştır.
    haberde müvekkilimin açıklamaları bir kısım örgütlere bağlanmış ve bunu da sanki müvekkilim beyan etmiş şekilde haber yapılmıştır.
    yine haberin devamında "pkk'ya soytarı benzetmesi" başlıklı kısımda müvekkilim hiçbir örgüt ismi kullanmadığı halde, bu açıklamayı yine kendi yorumları ile bir örgüte atfetmiş ve müvekkilim dillendirilmiş gibi aktarılmıştır.
    müvekkilim şivan perwer, bugüne kadar hiçbir örgüt, dernek, parti vs. oluşum ismi kullanarak hiçbir açıklama yapmamıştır.
    yine gazetenizde yer alan pkk ile olarak da herhangi bir isim zikretmemiş ve bu yönde bir kastı da olmamıştır.
    gazeteniz yaptığı yayın ile kamoyunu yanlış bilgilendirmekte olup, kendi yorumlarını müvekkilim şivan perwer'e ait beyanatlar gibi aktarmıştır. bu doğru değildir.

    şivan perwer vekili / avukat hanım serençelik
    ===alıntı===
215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap