8 entry daha
  • geçen hafta, moskova metrosunu iyi bilen bir rus arkadaşımı peşime takıp gittiğim yerdir. çünkü orda benim için korkunç önemli olan bir adam yatmaktadır. mezarlıkdan içeri girer girmez koşa koşa haritayı buldum. hava -15 dereceydi. nazımın rusça yazan adını buldum. sonra koridorunu hem mezarlığın kapanmasına çok az vakit kaldığı için hem de heyecandan ve buzlanmş yerlerde kaymamaya çalışarak hızlı adımlarla mezarı ararken, karşıma dikiliverdi, kendi el yazısı ile "nazım" yazısı.
    uzun zamandır böyle duygulandığımı hatırlamıyorum. tüylerim diken diken oldu.

    nazım dışında zaten çok büyük ve "elit" olan bu mezarlıkta, boris yeltsin, gogol, çehov gibi çok meşhur insanların da mezarları var ve bir açık hava müzesi.. her mezar birer sanat eseri.

    ama akşamın erken çöktüğü moskova kışında, bir de manastırın çanları çalmaya başlayınca çok fena oluyor, gündüzden gidiniz.

    internette bu bilgi pek yok, o yüzden yolu moskova ya yolu düşenler kolay bulabilsinler diye tarif etmek isterim.

    metroda kırmızı hatta bineceksiniz, 1. çemberin biraz dışında kalan "sportivnaya" istasyonunda ineceksiniz. indikten sonra hemen karşınızda oriflame binasını göreceksiniz, sağa dönün, yaklaşık 50m sonra, yolun karşısına geçecek ve bir parkın içinden geçerek ilerleyeceksiniz. sonra karşınıza çıkıverecek.

    edit: rusça bilmiyorsanız, harfları öğrenmekte fayda var, mazallah kayboluverisiniz, hiç bir yerde latin harfleri ile bir tabela bulamıyorsunuz.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap