• insanın öğrendiğinde gözlerinin faltaşı gibi, fil gözü gibi açılacağı; beyninde "amcıklama" tabir edilen bir karıncalanma yaşayacağı bir meblağdır.

    şimdi sıkı durun!

    atatürk'ün maaşı o günün rakamıyla: (yaklaşık)13.000 tl!

    - e ne var bunda? bugünkü 16.000 tl alıyor.

    öyle değil işte. mustafa kemal'in aldığı 13.000 tl günümüzdeki karşılığı 620.000 tl'dir. yani eski parayla 620 milyar. yani trilyonun yarısından fazla lan. milli piyango'nun yılbaşı ikramiyesi gibi mnkoyim.

    şimdi ilk cumhurbaşkanı (atatürk) maaşıyla son cumhurbaşkanı maaşları arasında küçük bir karşılaştırma yapıldığında ortaya çıkan duruma değinelim: ilk cumhurbaşkanı atatürk 2006'daki cumhurbaşkanından "altın" üzerinden 24, türk lirası üzerinden 44 kat fazla maaş alıyormuş.

    dönemin gayrisafi milli hasılası, 20'li 30'lü yılların türkiyesi'ndeki ekonomik tablo düşünülerek rakamlar yeniden hesaplandığında ara daha da açılıyor. insan hafsalasının alamayacağı bir meblağa ulaşılıyor. hani dedeleriniz anlatırdı ya "atın bokundaki arpaları ayıklar yerdik...", "süpürge tohumu kemirirdik, donumuzda kırk yama gezerdik..." diye işte o yıllar hacı, türkiye bugünkü türkiye'den 15 kat daha yoksul! memleket perişan. cep delik cepken delik...

    yani, lafı uzatmıyayım "reel" rakamlara göre ilk cumhurbaşkanı atatürk, 2006 yılında cumhurbaşkanlığı yapan zattan en az 350 kat!!! fazla maaş almaktaydı.

    bu rakamlara rağmen, herrr şeye rağmen diyorum ki bunlar fetocuların yalanı, bunlar komplo. gelin düz kontak düşünelim. bence atamız zaten sarayda yatıp kalkıyordu, yediği içtiği de beleş... on beş milyon genç elinin altında. niye maaşa gerek duysun ki. zaten memleket onun lan. akıl var mantık var. inanmıyorum, inanamıyorum bir türlü...

    eğer hakikaten böyleyse de yapacak bir şey yok! ninelerimiz atın bokundan arpa ayıkladı, dedelerimiz açlıktan ağaç kabuğu kemirdi olsun... yine de atamıza feda olsun! aldıysa o kadar parayı vardır bir bildiği.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap