149 entry daha
  • hatırlıyorum da biz küçükken kavga ettiğimizde bir de eve gelince dayak yerdik. birisi bizi dövdü diye annemize/babamıza gitsek bize kızarlardı. ne alaka diyeceksiniz şimdi ama durum şöyle; bu adamın köpeğine kedi saldırmış diye gitmiş kedinin kafasını eziyor. allahın malı senin itin kediden korkuyorsa ne yapacaksan ona yap. koskoca it lan bu görüntülerde de var.

    şimdi bu adam 300 tl ceza ile yırttı bu işten. diyelim ilerde de çocuğu oldu(emin olun ona verecek kadar salak kızlar da var). bu çocuk sokakta birisinden dayak yer de babasına şikayet ederse bu adam ne yapar düşünen var mı?

    köpeğine saldırdı diye bir kedinin başını ezen adam, çocuğunu dövdü diye bir çocuğa neler yapabilir kimse düşünmüyor mu? bu ruh hastası değil mi yani şimdi? bu adam hiç bir şeye sahip olamayacak kadar psikolojik sorunlu bir adamdır. onun olan herhangi bir şeye zarar veren herhangi bir kimseyi gözünü kırpmadan öldürebilir. kesinlikle bir hastanede müşahede altında tutulmalıdır toplum sağlığı açısından.

    idam cezası ve linç'e karşı bir insanım. bir insanın hayatının elinden alınması kararını bir başka insanın vermesi fikri bana hiçbir zaman doğru gelmemiştir. ama intikam bir duygudur ve buna hiçbir zaman karşı çıkmamışımdır. zira bir duygunun yoğunluğu insanın ruh sağlığını değiştirip birisini öldürmeye yöneltebilir ki bu da ruhsal açıdan sorunlu olduğu için cezasında hafifletici olabilir. ama o savunmasız kedinin intikam diye bir duygusu bile yok. eskilerin deyimiyle o yavaşça akan kanı aktığı yerde kalacak. bunları yapan insanın öldürmek istemek kötü bir şey biliyorum. linç edilmesinden veya zarar verilmesinden yana değilim. ama o kedinin hissettiklerini hissetmesini isteme fikrini de beynimden atamıyorum.

    not: tüm entryde bahsi geçen şahıstan insan diye bahsettim. bunun için tüm insanlardan özür diliyorum.
265 entry daha
hesabın var mı? giriş yap