117 entry daha
  • birkaç ay önce bursaya geldiğinde hakkında bir tek kötü şey söylenmemiş de şimdi akp antalya belediyesini chp ye kaptırdı diye, altın portakalı chp düzenledi diye, yıllar önce söylediği bazı sözleri saptırılıp boş beyinlerce politik karalama çalışmalarına malzeme olarak "kullanılmış" ya da "kullanılmamış", neyse ne arkadaşım, belli ki ortada bir karalama var. bu adamın ismini bile doğru düzgün yazmayı bilmeyen insanların içi boş haberlerle çıkarımlar yapmaya çalıştığı bir sürü haber dönüyor ortalıkta. nihayetinde emir kusturica değerli bir sanatçıdır.

    madem herkes lafı bir diğerine bir şekilde "aklınızı kullanın" demeye getiriyor. aklımızı kullanalım, bir gerizekalı bile kalkıp medya önünde tecavüze mi uğradılar? kürtaj yaptırsınlar gibi sözler etmez. kaldı ki kara kedi ak kedi, bir mucizedir yaşamak, arizona dream vs.. gibi filmlerin yönetmenliğini yapmış, saygıdeğer ve başarılı bir yönetmen böyle bir açıklama yapar mı? bu mu akıl kullanmak?

    kaldı ki can dündar röportajında,
    "ben bir siyasetçi değilim. benim sinemam söylenenleri anlamsız kılıyor zaten. beni suçlayanlar arasında yönetmenler de varmış. bu gayri ahlaki bir durum. bir gazeteyi alıp bu gazetede söylenenleri insanı tamamen temsil eden birşey olarak kabul edemezsin."
    "filmlerimde benim insaniyetimi, duygularımı, insanlara nasıl baktığımı görürsünüz. beni suçladıkları şeylerin hiçbirini göremezsiniz. ben bir sanatçıyım. benim için özgürlük çok pahalı, çok ağır bir bedeli var."

    diyor adam.

    ortalığı karıştırmaya çalışan kişilerce dönen gereksiz politik zırvalar var. bir türk yönetmen altın portakal'a katılmaktan vazgeçiyor. filminde oynattığı çocuk en büyük hayalim recep tayyip erdoğanla tanışmak diye haberlerde boy göstermekte. belediye başkanı zaten semih bey'in filmini biz eledik, fiilen elenmişti çünkü altın koza'da ödül almıştı, festivalden çekilmek kendi takdiridir diyor. semih bey'in gerçek amacı emir kusturica'ya tepki göstermek mi? madem bu kadar tepkisel bir insan gelecekte neler yapacak bekleyip görelim.

    emir kusturica gibi değerli bir yönetmenin katıldığı festivalde bunları tartışıyor olmak utanç verici.
197 entry daha
hesabın var mı? giriş yap