7 entry daha
  • yök'ün bu "özgür ve güvenli üniversite" başlıklı toplantısının sonucunda çıkan karar maddelerine bakılırsa "özgür olun ama bizim çizdiğimiz sınırlar içerisinde" diye bas bas bağırdıkları görülüyor. ayrıca ciddi mantık hataları ve çelişkiler de mevcut. özgür düşüncenin gelişebileceği uygun ortama atıfta bulunuluyor ama her türlü ideolojik faaliyet önlenmeli deniliyor, kampus içinde sivil polise yer tahsis edilmesi bile öneriliyor. ayrıca "adli ve idari işlem yapılan öğrenciler ile yasadışı faaliyetlerde bulunan öğrencilerin durumlarının ailelerine bildirilmesi" gibi bir ifade var ki zaten üniversite öğrencisini birey değil çocuk ya da moron yerine koymaktan başka birşey ifade etmiyor bana. yusuf ziya hoca 1980 dönemi üniversite ortamını özlemiş olacak ki askeri cunta devrindekine benzer maddelerle o günlere dönüş özlemini dile getirmiş bu güzide çalışmasında. akım diyecekken bokum demenin mükemmel bir örneği verilmiş burada ve şair durmadan apolitik öğüt veren ebeveynlere seslenmiş. (ara: işte o) maddeler:
    güvenlik koordinatörleri ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları yetkilileri arasında bir yarıyılda en az iki defa toplantı yapılması.
    olaylara süratle müdahale edilmesi amacıyla öğretim yılını kapsayacak şekilde, ihtiyaç halinde başvurmak üzere kolluk kuvveti talebi ve sivil emniyet personeli görevlendirme yazılarının eğitim-öğretim yılının başlangıcında rektörlüklerce valiliklerden talep edilmesi, ayrıca üniversitelerimizin imkânları ölçüsünde ve uygun gördükleri alanlarda kampüste görev yapacak sivil kolluk güçleri ile ilgili yer tahsis etmeleri.
    yerleşke güvenliğine yönelik olarak giriş-çıkış noktalarının kontrolü, aydınlatma sistemlerinin geliştirilmesi, kamera sisteminin yaygınlaştırılması, fiziki ve parmak izi gibi elektronik tedbirlerin alınması.
    stant, bilgilendirme masaları vb. faaliyetlerin rektörlüklerce kurulan değerlendirme komisyonuna önceden bildirmek ve komisyonun uygun görmesi şartıyla gerçekleştirilmesi, ayrıca öğretim başlamadan önce her kurumun ayrı ayrı stant açması yerine ortak stant açılması.
    öğrencilerin kayıt olma işlemlerine yardımcı olma kisvesiyle öğrencilerle temasa geçen ideolojik grupları, kampüs alanları dışında ve çevrelerinde oluşturulan stantlara müsaade edilmeyerek, gerektiğinde güvenlik kuvvetlerinden yardım talep edilmesi.
    birimlerde ve yurtlarda psikolojik danışmanlık ve rehberlik servislerinin etkin hale getirilmesi.
    öğrencilerden, aynı suçu işleyenlere farklı ceza verilmemesi.
    yerleşkede suç olan faaliyetlerde bulunulması halinde, idari soruşturmanın adli soruşturma sonucu beklenmeksizin yapılması.
    üniversite birimlerinin yoğun giriş-çıkış saatlerinde yeteri kadar ekip marifetiyle gerekli trafik ve güvenlik tedbirlerinin alınmasının kolluk kuvvetlerinden talep edilmesi.
    özel güvenlik görevlilerine eğitim verilmesi.
    olaylara üniversite birim yöneticisi ve özel güvenliğin müdahalede bulunması, olayların önlenememesi durumunda gerektiğinde kolluk kuvvetlerinin devreye girmesi.
    adli ve idari işlem yapılan öğrenciler ile yasadışı faaliyetlerde bulunan öğrencilerin durumlarının ailelerine bildirilmesi.
    üniversite öğrencilerinin yasal bir tebligat adresinin tespit edilmesi.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap