8 entry daha
  • düz mantıkla okunduğunda kendi için de acıklı bir yazının başlığı.

    tarihsel gerçekleri yazara hatırlatarak, ilkokulda tanıştığı dil türkçe olmasaydı ya ingilizce yada fransızca olacaktı demek istiyorum.
    milli mücadele tarihini bir okursa daha net anlayacaktır.

    sanki türkler işini gücünü bırakmış, kürtlerin bağımsızlık içinde yaşadıkları coğrafyasını işgal etmiş, onları
    asimile etmekle uğraşıyorlar gibi bir hava yaratılarak kürtler üzerinden mazlum edebiyatı yapılıyor.

    bu kalın kafanıza sokmanız gereken şu; atatürk'ün ön gördüğü gibi eğer bir kürdistan kurulursa, bu türkiye için ciddi bir tehdit olur.
    bura da altının çizlmesi gereken konu tehtidi oluşran kürtler değil, kürtlerin kucağına oturacağı emperyal devletlerin kendisi olacaktır.

    bugün kuzey ırak'ta kurulan abd güdümlü devlet buna örnektir.

    şimdi sosyalist düşünceyi bile bu topraklarda, türk devrimcilerinden öğrenmiş kürt arkadaşlar soracak "türkiye şuan çok mu bağımsız, şu an bir kucakta oturmuyor mu?"

    ben de peşinen cevap vereyim türkiye'yi bu hale 1950 den bu yana menderis'i, özal'ı, tayyip'i seçenler bu hale getirdi. devletin resmi ideolojisini savunan ulusalcılar değil.

    şimdi mahmut alınak'a sunu demek lazım, öğretmen başına vura vura türkçe öğretmiş, sen de okumuş üniversite bitirmişsin sonra da tbmm'ye vekil olarak girmişsin.
    fena mı olmuş! zaten kendin diyorsun çobanlık yaparken, babam kolumdan tuttu okula gönderdi. devletin okulu olmasaydı çoban olarak kalacaktın.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap