471 entry daha
  • kontratli almak isteyenlerin aa ben zaten 70-80 lira veriyorum ki ne olacak diyerek kendini kandirmamasi gereken telefondur. (bkz: ben yaptim oradan biliyorum)

    tabi ben bu isi yaptigimda, iphone 3g icin yaptim, o zaman sartlar farkliydi ama birazdan yapacagimiz hesap kontrat mantiginin cok da degismeyecegini gosterecektir.

    efenim ben bu telefonu aldigimda, 370 lira gibi bir parayi on odeme seklinde odedigimi hatirliyorum. cok emin degilim bu rakamdan, uyari gelirse duzeltiriz. ben zaten tam da bu fiyata emektar p990i yi okuttugum icin isin bu kismi beni cok bozmadi. sonra bana gayet mantikli gelen ayda 150 dakika her yone paketini sectim. bu paket tam olarak sunlari iceriyordu : gold paket oluyordunuz, her yone 150 dk konusuyordunuz, 4gb internet erisiminiz vardi ve hafta sonlari bedavaydi. bu paketten sadece ayda 4gb internet erisimi isime yaradi. hafta sonu bedava paketini ise habersiz kestiler. sonra da gold uyelik yalan oldu. sen kapat ben arayayim bana bedava diyen biri olarak mal gibi yuzlerce dakikanin bi taraflarima girmesini engelleyemedim. bu birinci kapak oluyor. saglam bi fatura odemistim. itiraz mitiraz hikaye, burasini tahmin edebilirsiniz.

    ikinci ve bence en onemli kazik su oldu. bu ayda 150 dk lik paketi aldiniz mi, 18 ay boyunca mahkumdunuz. mumkun degil ek bir paket, ya da ek dakika alamiyordunuz. bunu bana soylemeyen mal tim yetkilisi yuzunden ben salak gibi ayda 240 + 240 dk ye uye oldugunu sandim. oh ne guzel bi suru dakikam var dedim ama ilk bir iki aydan sonra suphelenmeye basladim. tim yetkilisni aradigiminda bana aci gercegi soyledi, boyle bir paket uyeliginiz yok beyfendi. dakikalar bitince, kol gibi dakikasi 40 kurus uzeri bir tarifeden konusuyordum. normalde 85 lira gelmesi gereken paket ek ucreti ek dakikasi ile 120 ila 180 lira arasi geliyordu.

    simdi soyle bi hesap yapalim incicileri kizdirmadan :
    1-370 lira baslangic ucreti
    2- ortalama 120 lira x 18 (an geldi 170 odedim, an geldi 100)
    3- hafta sonu olayina uyanamama, nerden baksan 200 liras
    yapiniz hesabinizi : 2730 lira. evet bunun icinde 18 aylik telefon gorusmelerim de var haklisiniz.

    oysa, bu telefon ciktiktan bir sure sonra cok daha guzel ve iyi olan iphone 3gs cikti. bu tuzaga bu sefer ben dustum esim dusmesin dedik ve ona 16 gb olani, 1500 kusur liraya 12 taksite aldik. bir yilda odedi. istedigi tarifeyi de secti. simdi isterse bir yillik cillop gibi cihazini satar, iphone 4 alir. malum yakinda radyolusu yok full hd lisi 64 gb olani vs gider bu.

    ozetin de ozeti icin, gidin butceniz yetiyorsa taksitle alin. ozgurce kullanin.

    tabi bu kontrat isine girmeyin ozetli entrynin benim elimde su an amerikadan aldigim hic acilmamis kayitli iphone 32 gb olmasi ile alakasi yoktur. sakin yanlis anlamayin. valla bak.
1449 entry daha
hesabın var mı? giriş yap