299 entry daha
  • herşeye rağmen 1 puan…

    herşey derken; schuster’in yanlış oyuncu tercihleri ve sakatlıklar erken yenilen gol ve verilen pozisyonlara ragmen.

    schuster’den başlıyım bu adam bana guven vermiyor boyle hatalar bekliyordum daha once de soyledim. ibrahim üzülmez’i sağ geride oynattık. adam hayatında ilk defa oynamıs orda. ya bu bile bir antrönörlük ayıbıdır. dia ne kadar hızlı olursa olsun. o zaman o kadar zaman icin de sağ geriye oyuncu alacaktın. neyse bu cok hafif kalıyor diger yaptıgı hatalar karsısında. ekrem sakatlandı da girdi.

    öncelikle ilk 11’de kesinlikle bobo arkadasım. guti gibi bir adam var sen nobre ile başlıyorsun. bobo’yu koysana bu konuda kesinlikle cok büyük bir hata yaptı.

    lütfen bana kimse nobre demesin. nobre’yi savunmasın. bu adamın pozitif futbolda yeri yok. adam duran topda etkili sadece o da binbir çeşit kol hareketi yaparak. bir futbolcu top suremez mi yahu. hiç top suremeyen futbolcu gordunuz mu siz? bucaspor’da oynasın tamam ona bir şey demem.

    schuster’den devam edelim, cenk ile başlamalıydı. o golü cenk kesinlikle yemezdi bir tercih hatası daha.

    mehmet aurelio’nun yerine necip’i koymalıydı necip top dagıtırken guti dinlenmiş olurdu. oyun kurma işi de tamamen guti’ye yıkılmış oldu boylece guti cok yoruldu ama yine de inanılmaz oynadı ona sonra gelicem.

    bir başka hatası ise nihat’ı ilk 11’e almaktı. nihat’ sorsam ne yaptın maçta? desem bana ne cevap verir acaba. nihat ne yaptı allasen. ya bu adam bu maç degil beşiktaş’ta 1 sezondur ne yaptı…
    ama kızmıyorum artık bir beklentim kalmadı. beşiktaş’ın cocugu nihat kahveci helal olsun be...

    bu kadar tercih hatası yapan bir hocanın taktiğini ne yapiyim ben. ne kadar ofansif oynatırsa oynatsın nobre’yi koyduktan sonra bu kadronun onune…

    maça dönersek beşiktaş maça cok sakin ve iyi başladı. topa sahipti pas yaptı fakat fener aşırı sert oynayarak buna izin vermedi. sert derken kaç faul yaptılar bilmiyorum ama surekli faul yaparak beşikaş’ı oynatmadılar. fener’in taktiği buydu. beşiktaş’ın oyununu engelleyerek uzun toplarla pozisyon bulmak. duran toptan gelen golden sonra sert oynamaktan başka seçenegi yoktu fener’in.

    beşiktaş golü yedikten sonra oyun değişti fener şoktan cıktı. beşiktaş şoka girdi bunun üzerine pozisyonlar geldi haliyle bunlar herkesin gordugu şeyler zaten. ilk yarı fener gaza gelmişken beşiktaş şoktayken golü atamayınca 3 puanı ilk yarı bırakmıştı.

    beşiktaş’ın oyunun genelinde hükmemesinin nedenleri beşiktaş’ın defans ve orta saha olarak daha teknik olması. ikinci yarı ise emre’nin oyundan cıkması. kocaman’ın hamlesi sanıyordum özer’i fakat emre sakatlanmış galiba. bu arada stoch’u oyuna almaması muthiş bir hata kocaman acısından en cekingidim oyuncu oydu benim.

    q7’e hep ikili kimi zaman 3'lü savunma yaptılar gerçekten cok çekinmişler. maçın sonlarına dogru boş alanlar buldu ve çizgiye indi etkili oldu.

    ernst maçın en iyilerindendi eski temposunu buldu. bu adam bu tempodo oynayınca beşiktaş çok güçlü oluyor orta sahada. ve hakimiyeti alıyor eline.

    köybaşı’nın üzülmez’den ogrenecegi cok şey var. tamam hızlı iyi ayakları var ama defans olarak hiç yok. gerçekten yok. faul yapmayı defans yapmak sanıyor olabilir mi acaba? üzülmez de kızmış maçtan sonra zaten.

    volkan demirel için birkaç şey söylemek istiyorum bir de. çok iyi kaleci penaltıda tırsmadım degil. evet antipatik biri zaten ama kendi taraftarlarına agzından okudugum kadarıyla hiç hoş şeyler söylememiş kişi. işte bunu yapmamalı. inönü'de olmaz ya bir kaleci oyle bir şey dese taraftara bilmiyorum ne olur.

    son olarak guti için;

    harbe giden sarı saçlı çocuk!
    gene böyle güzel dön;
    dudaklarında deniz kokusu,
    kirpiklerinde tuz;
    harbe giden sarı saçlı çocuk…
133 entry daha
hesabın var mı? giriş yap