163 entry daha
  • kendisi durdurulamaz bir oyuncudur çünkü;

    vakt-i zamanında twitter üzerinden dwight howard'a sataştığı ve howard'ın da yalanlamadığı üzere, boyu dwight howard'dan bile daha uzundur. *

    2.25'lik wingspani zaten insanlık dışıdır, ancak omuzları boyuna göre oldukça dar olduğu için aslında kolları herhangi 2.25'lik wingspane sahip bir oyuncudan daha da uzundur.

    durduğu yerden değmeyi başardığı 2.80'lik mesafe ise * nba'deki pivotların bile aşağı yukarı 2/3'ünden fazladır.

    tüm bu akıllara zarar fiziksel özelliklerinin yanında ise hızı ve çabukluğu boyuna göre ortalamanın üzerinde, fundamentalı ve şut mekaniği ise kusursuza yakındır.

    university of texas'ta oynadığı yıl, gittiği bir partiden sıkılıp, gecenin bir vakti partinin yapıldığı malikanedeki basketbol sahasında şut idmanı yapacak kadar basketbola aşık ve oklahoma city thunder genel menajeri sam presti'nin her fırsatta söylediği gibi, çok ama çok çalışkandır.

    ve belki de en mühimi, henüz sadece 22 yaşındadır..

    lise yıllarından beri takip ettiğim, 2010 dünya basketbol şampiyonası sayesinde ömrümde belki de ilk ve son defa canlı izlemeyi başardığım, kendisine 20 metreden fazla yaklaşamama rağmen adeta kardeşim gibi sevdiğim bu genç, 12 eylül 2010 türkiye abd maçında gerçekten canımızı yaktı, kalbimizi kırdı. belki de ömrümüzde bir daha hiç bu kadar yaklaşamayacağımız dünya şampiyonluğunu bizden söküp aldı. ama olsun, canı sağolsun. böylesine büyük bir oyuncunun takımına yenilmek bile bir onur, bir şereftir. umarım ki allah, dünya basketbol tarihinin en önemli oyuncularından biri olabilecek bu gence sağlık ve sıhhat, kendisine karşı oynayacak tüm rakiplere de dayanma gücü verir. *
2070 entry daha
hesabın var mı? giriş yap