1003 entry daha
  • sonucu şaşırtmayan referandum. başından beri "%60 evet olur, eğer %60'ı geçerse azıtırlar, geçmezse mevcut statüko devam eder" demiştim. bayram haftası izmir'de idim, oradaki hava ile evet tahminimi %55'e revize ettim. sonuç da ikisinin arası çıktı.

    neyse şöyle bir bakalım. bir kere mhp tabanı idarecilerini dinlemedi. özellikle orta anadolu'da bbp'liler, saadet partililer ve akp ile birlikte "tahıl"a ve "evet"e abandılar. yemlendikleri avluya yumurtlayan liberaller ve yoksullaştırma sonucu akp'ye muhtaç olup da bilimum tahıl paketleri ile kandırılan önemli bir kitle de mevcut. öte yandan paketi tamamen incelemeyip duygusal bir refleksle "darbe anayası üzerinde yapılacak her değişikliğe evet deriz" psikolojisi içindeki darbe mağduru solcular, iktidar partisi ile ters düşmek istemeyen (yol, su, elektrik, yatırımlar vs.) il, ilçe, belde, köy sakinleri, kobi sahipleri, akp'nin ölçüsüz propagandasına kanan saf seçmeni de hesaba katmak lazım.

    seçim sonucu saydığım faktörler bağlamında akp açısından mutlak bir başarı değil. son tahlilde "hayır" oyları da umut vermiyor. zira "hayır"ı chp sürükledi. chp zihniyeti de umut değil. ha benim zihniyetime gelirsek korkmayın bu ülkede %5'i bile bulmaz benim gibi düşünenlerin oranı.
370 entry daha
hesabın var mı? giriş yap