9 entry daha
  • evet gerçekten bilmeden konuşmamak lazım..

    hayrettin hocanın fanları olduğunu biliyorum. biraz daha gelenekçi bir kanattan geldiği için sempati duyulan bir isim.. özellikle ateşli gençler arasında çok popüler.. islamoğlu hoca ile yarışır halde diyeyim..

    neyse konu dağılmasın..

    "katılım bankalarında biriken fonlar artıp faiz geliri de 48 milyon tl gibi önemli bir tutara ulaşınca faizsiz bankacılık yapan kurumlar bu faizin hesaplara katılmasının dinen uygun olup olmadığını dünyada diğer islami bankacılık yapan kurumlarda adı şeirat kurulu olan ancak türkiye’de bu adın kullanılmasının hassas olması nedeniyle ‘danışma kurulu’ olan kurula sormaya karar verdiler."

    para karşı konulmayacak bir miktara ulaşınca hayrettin beye sormaya karar vermişler. ondan önce fakir fukaraya dağıtılan bu avanta para belirli bir meblağa ulaşınca kılıfına uydurmaya bakmışlar..

    benim çıkarttığım sonuç: eskiden de haram olarak görmüyorlardı bunu ama bunu almayıp dağıtmanın daha iyi bir reklam olacağını düşündüler.. yani bu parayı reklam gideri olarak not etmişlerdir. fakat daha sonra bu meblağ o kadar büyüdü ki reklam gideri olarak gösterilemyecek boyuta geldi. ee bir fetva şart oldu... hayrettin bey de elimizin altında şura kurul istişare filan falan.. hoopp nur topu gibi bir fetva..

    ama ama bilinmesi gerekn başka birşey daha var tatlım:

    vade farkı faiz değildir.

    aşağıda bir yerdeydi gözden kaçmasın..
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap