148 entry daha
  • üniversite okumakla askerliği kısa ya da uzun yapmak arasında nasıl bir bağlantı var acaba? nasıl çalışıyor lan harbiden beyniniz? ıkına ıkına fakülte bitirdin diye daha kısa askerlik yapma hakkını nasıl elde ediyorsun?

    askerliğin zorunlu olmaktan çıkarılmasını desteklemeyi anlarım ama okuyanın kısa dönem er, okumayanın uzun dönem er yapmasını desteklemeyi anlayamam.

    okuyanı birtakım görevlerde asteğmen olarak kullanmayı da bir nebze anlarım ama, bir yanda en zor görevleri 15 ay boyunca üstlenen er'lerin, üç adet üniversite mezunu kısa dönem er'in teskeresini seyretmesini anlayamam. mesele bu kadar basit.

    ek: zoruna giden bazı arkadaşlar mesaj attılar. atacaklar için de ekleyeyim: ben de üniversite mezunuyum, ben de kısa dönem yaptım. ama bu, mevcut adaletsizliği görmemi engellemiyor. peki siz, siz kör müsünüz bu kadar? hadi gözünüz kör, içinizde hiç mi insanlık, hiç mi vicdan yok? sizin üniversite sıralarında güya dirsek çürüttüğünüz sıralarda uzun dönem er yapan kişilerin gezip tozmasının askerlik süresiyle nasıl bir ilgisi olabilir? ona bakarsan kimi istanbul üniversitesi tıp fakültesi'nde hayatının en güzel yıllarını ders çalışmakla geçirirken kimisi de açıköğretim fakültesinin skindirik bir bölümünde uzaktan kumandalı eğitimle yata yata, dersle okulla fiziksel teması geçtim ruhsal teması dahi olmaksızın diploma sahibi olur. eşitlik mi dediniz? o zaman bölüm zorluğuyla ters orantılı şekilde kısalsın şu meret, ha? adaletinize sokayım sizin.
461 entry daha
hesabın var mı? giriş yap