77 entry daha
  • bu sitede 7 tane entry'm var... üye olalı fazla zaman olmadı ancak son zamanlarda sık sık takip ediyorum...

    nimet çubukçu'nun kırklareli'de öğretmenlere artistlik yapması ve kopya olayıyla şunu gördüm ki, bu site tamamen hükümet yalakasıdır. çubukçu'nun kırklareli'de yaptığı işi görmezden gelip haber yapmadılar (veya yaptılar ama kısa sürede kaldırdılar)... sonrasında birinin bu haberi neden yapmadıklarına dair açtığı kınama içerikli başlığı da kilitlediler... açıklama falan da hak getire... büyük ihtimalle bi' yerlerden emir aldılar... çünkü adı memurlar.net olan bi' sitenin, memurların bi' kısmından sorumlu bakanın bu yaptığını es geçmesi düşünülemez.

    kopya skandalıyla ilgili olarak duruşları ise daha çok ortalığı yatıştırmak şeklinde... sitede yayınladıkları yazılarda meseleyle ilgili doğru şeyler söylüyor olsalar da, kopya iddialarını destekleyici mahiyetteki doğru görüşler hakkında bi' yazı yayınlamamaları düşündürücü... örneğin kpss'nin iptaliyle ilgili yayınladıkları yazıda;

    "sınava giren ve bugünlerde alımlara başvuran bir çok adayın belirttiği gibi, iddiaların geldiği nokta artık çılgınlık düzeyindedir. talebimiz sadece ve sadece full çeken adayların kopya çekip çekmediğine ilişkin olmalıdır. bunun dışında bir talep sadece adalet isteyenler değil, şansını tekrar denemek isteyen arkadaşların talebidir."

    demişler... evet hakikaten, forumdaki kopya çılgınlığı ve edilen isyanlardaki şuursuzluk almış başını yürümüş, öğretmen adayları saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar... bu konuda haklılar... ancak kopya meselesini sadece full çeken adamların üzerinden değerlendirtmeye çalışmak nedir anlamış değilim... neden sadece full çekenleri sıkıştırmamız lazım ki? salak mı bu millet?

    veya 467. olan adayın eğitim bilimlerinden 120 yapmış olmasının, onun önündeki 466 kişinin de full yaptığı manasına gelmeyeceğini çok güzel açıklamışlardı... ancak bu kopya olayında olası bir 1000 kişilik veyahut 300 kişilik kopya çetesinin standart sapmaları nasıl etkileyeceği hakkında bi' bilgilendirme yapmamaktadırlar... sanki, atamalardan sonra (diyelim ki) 200 kişinin kopya çektiği ispatlandığında ve bu adamların yerine sıradakiler atandığında haksızlık sona erecekmiş rahatlığı var adamlarda... o standart sapmalar bu sene sınava giren adayların, geçen seneki puanlarıyla tercih yapacak adayların önlerine geçmelerinde ve atanıp atanmama ihtimalleri üzerinde hiç etkili değilmiş gibi davranıyorlar...

    şimdilik bu kadar.
547 entry daha
hesabın var mı? giriş yap