427 entry daha
  • büyük takdiri hak ettiğini yine söylemek geliyor içimden. ama aynı zamanda gece gece insanın kafasına garip sorular getiren filmdir kendisi. sanırım hala etkisindeyim. gereksiz detayları falan düşünüyorum.

    --- spoiler ---

    mesela:

    fischer jr. nasıl oluyor da saito'nun havayoluyla seyahat ediyor? rakip değil miydiniz oğlum siz? e hadi bilet bulamadı ve işi acil olduğu için mecbur kaldı ya da havayolunun saito'ya ait olduğunu bilmiyordu diyelim. first class'ta sadece 6-7 kişi varken nasıl oldu da babasının en büyük rakibini tanımadı?

    bir de cobb ve mal'un tren rayına yatıp intihar ettikleri sahne var ki, onda da limbo'da 50 yıl geçirmiş olmalarına rağmen yaşlı halleriyle değil çıtır versiyonlarıyla karşımıza çıkıyorlar.

    bir de ufak eleştiri yapayım bari: dağlardaki karlı sahneler, katmanlarda derine inildikçe zamanın uzaması hissini daha iyi sezdirmek için böyle uzun sürdü belki de. yani bir anlamda nolan, o uzunluğu seyirciye hissettirmeliydi. bunu yapmak doğru tercih ama o sahnelerde arka plan beyaz, bizimkiler beyaz, saldıranlar beyaz, kamera hızlı hareket ediyor. ee ne anladım lan ben bu işten? kim kimi dövüyor belli değil.

    --- spoiler ---

    bir de son not: tüm dünya michael caine'in taşağını yesin. o ne karizma üstat? yaş 77, filmdeki rolün 5 dakika ama karizman sınırsız.
1356 entry daha
hesabın var mı? giriş yap