372 entry daha
  • muthis bir nolan filmi ama dogrusu bu kalitede bir yapimi sinemayi takip edenler zaten bekliyordu. beni sasirtmadi, bekledigim gibi tam bir sinema keyfi yasadik.

    beni asil ilgilendiren gordugu en iyi kurgu ezel, sinemasi da recep ivedik'ten ibaret bir milletin inception karsisinda ambale olup sonunu anlayamamis olmasi. hala filmin sonu acikta diyenler var , tez elden tekrar izlemelerini tavsiye ediyorum.

    sonucta filmin karisik bir konusu yok bu acidan matrix serisi gibi onlarca gonderme yapip zeki gorunmeye kasan bir corba degil, salt dahice kurgusuna ve bunyesinde barindirdgi orjinal fikre dayanan bir film.

    --- spoiler ---
    filmin sonu acik degil bariz bir mesajla bitiyor. neyin gercek oldugu degil neyin size mutluluk verdigi onemlidir diyor. o yuzden normalde topacin donmesini elinde silahla izleyecek kadar gerceklikle kafayi bozmus olan cobb bunun farkina vardigi icin topacini birakip cocuklarinin yanina gidiyor. o anda cunku onemli olan sey topacin dusmesi veya sonsuza kadar donmesi degildir. nolan bu fikri daha guzel nasil verebilirdi bilemiyorum, muthis bir final.

    simdi gelde yerli bir film veya dizi izleyebil. zaten izleyemiyorduk simdi mumkun degil.

    --- spoiler ---
1409 entry daha
hesabın var mı? giriş yap