2 entry daha
  • tüm bu internet kontrol soykütüğünde ben sadece yönelimle alakalı bir sorun görüyorum.

    misal access controlled'da bu nesilleri işleyen ''control and subversion in russian cyberspace'' isimli makale internet kontrol tarihini değil de, zaman içinde güçlenen, birbirine bağlı olarak gelişen kontrol kategorilerini yazmış gibi görünüyor daha çok.

    bu da ister istemez işte ''bir takım karanlık birileri var, perde arkasından düğmeye basıyorlar, süper koordine edilmiş adeta koreografisi yapılmış olaylara doğru fırlatılıyoruz, komploya uğruyoruz'' gibi duyulabiliyor. nesillerde kendini gösteren yönelimler, bence, bilinçli yöntemler ile kurgulanmış, inşa edilmiş değil.

    sansürü lüzumlu gören yönetici grubun meseleye daha hakim olmaya başladığı, şuurlu bir şekilde ortama yayılmaya başladığı muhakkak. sözlüğün son 2-3 yılındaki siyasal tartışma çehresi üzerinden giderek dahi nasıl bir organize karşıtlık ve örgütlenme biçimi oluştuğunu görebiliriz. ve fakat bence bu birileri tarafından bir yerlerde kurgulanıp, planlanıp uygulanmış değil. zaten olması da gerekmiyor, her dönem kendi doğal ve profesyonel çevresi ve ideolojik çerçevesi sebebiyle bir takım 'vazife'lere uygun görülmüş, tabiri caizse kendi lüzumunu kendi yaratarak şu hayatta meslek, statü, maddi ve manevi kazanç edinmiş insanlar vardır.

    mesele de zaten bu grupları kimin nasıl örgütlediği ya da himayesine aldığı değil. alınma iddiasının doğruluğu, yanlışlığı da değil. bence mesele, tüm bu sayılan kontrol yöntemlerinin mümkün ve fizıbıl olması. tıpkı donuz vakasındaki gibi, doğru olsun ya da olmasın, bir durum mümkün olduğu andan itibaren müşterisini buluyor. çünkü bir şeyleri isteyen birileri hep oluyor. istedikleri şeye ulaştıkları zaman da asla hepsi bir anda istediklerinden vazgeçmiyorlar. e bu da hayatın akışını değiştiriyor.

    kontrol ile başa çıkmayı öğrenmezsek hayatın akışı bir önceki hayatın üzerine dönecek, yavaş ama kararlı bir şekilde silip süpürecek. ''ama o zamanlar internet falan bir başkaydı'' diye fısıldamak zorunda kalmamak için, acilen şuur'a yüklenmek gerekiyor.

    bu söylediklerimle umarım sizlere şuurlu gelmişimdir. ben valla şuuruma inanırım, ayağım şuurludur benim.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap