• tam baslik: kemal kılıçdaroğlu'nun 12 eylul'de kadar içkiden uzak durun talimatı

    dogruysa eger baslangicta samimiyetine hayran oldugum kemal kilicdaroglu'nun (carsafli kadinlari partiye uye yapan) deniz baykal'in izinden gittini gosteren talimat. internethaber'den alinti:

    içki sofralarindan uzak durun
    ramazan ayı da referandum kampanya sürecinin önemli bir bölümüne denk geliyor. bu ayda muhafazakar kesimin, mütedeyyin insanların ve sade vatandaşlarımızın hassasiyetlerini göz önünde bulundurun. sizlerden ricam 12 eylül'e kadar içki sofralarından uzak durmanızdır.

    camileri akp'ye birakmayin
    iftar çadırlarını ziyaret edin. orucunu açan insanlarımızla buluşup sorunlarını dinleyin. teravih namazlarını ve camileri akp'ye terk etmeyin. akp'nin yöntemleriyle çalışıp hem bunların gerçek yüzünü anlatın hem de boşluk kalmasını önleyin.

    http://www.internethaber.com/…i-yasagi--271264h.htm

    benim, bircok acidan muhafazakar bir insan olarak, tr'de oruc tutmayan insanlardan tek ricam ramazan'da gozume sokaraktan hapur hupur yemek yememeleri. hatta rica da demeyim, onlarin bana yapacagi yegane lutuf gozumun onunde (restoranda, yemekhanede degil, bizzat ofisin icinde) hapur hupur yemek yememektir. bunun otesinde icki icmis icmemis umrumda degil. icmemesi kendisi icin iyi olabilir ama icmesinin bana bi zarari yok. (not: kimseye gidip gozumun onunde yemeyin falan d(iy)emem. ama bu konuda hassas davranan olursa onu da opup basima korum. ha gerci yurtdisinda yasadigimdan cevremdeki kimsenin ramazan'a aldiris ettigi yok ama ayri bir konu)

    lakin her muhafakar benim gibi dusunmediginden mutevellit, sn. kilicdaroglu'nun tavsiyesi ise yarayabilir. yani insanlar "bak chp il baskani ramazan boyunca agzina icki surmedi, helal olsun chp'ye" diyebilirler. ancak iki dakikaligina egri oturup dogru konusalim, muhafazakar insanlardan chp'ye oy cikmaz. akp'yi begenmeyen mhp'ye, bbp'ye ya da saadet'e kayabilir. ancak ramazan'da icki icmedi diye oyunu chp'ye verecek kimse tanimiyorum cevremde. cunku chp "solcu" bir parti. nokta.

    ote yandan icki icecek adama icki icmeyin demek sosyal demokrat bir durus mudur? neden bu ulkede isteyen istedigini yapamaz? ("bunu diyen birisi kendini nasil muhafazakar olarak tanimlar?" deyisinizi duyar gibiyim) tamam baska insanlarin hassasiyetlerine dikkat etmek takdir edilecek bir meziyet ancak bu, insanin icinden gelmeli, parti baskanindan degil!

    beri yandan beni benden alan "teravih namazi ve camileri akp'ye birakmayin" talimati var bir de sn. kilicdaroglu'nun. hadi ramazan'da halkin hassasiyetlerini goz onunde bulundurup sukelayi kaptin gandi kemal. ama orada dur bakalim. simdik, namaza normalde gitmeyecek bir insan, camileri akp'ye birakamayiz diye halka gosteris icin camiye giderse o riya olur pasam. riya isa gizli sirktir. sirk ise islam'da en buyuk gunahlardandir. kas yapalim derken goz cikarmayalim. bu onemli bir mevzu. halka gosteris yapan once hakk'in gozunden sonra da halkin gozunden duser, chp yine oy alamaz.

    ha sen diyebilirsin ki, akpliler sanki allah rizasi icin mi gidiyor? ben de derim ki: "onu allah bilir. ama erdogan 'camileri chp'ye birakamayiz. referandum yaklasiyor, hayyeallessalah' diye bir aciklama yaparsa o da benden ayni tepkiyi alir."

    nyese cok uzattim, ozet geceyim: ramazan hassasiyeti takdire sayan olsa da, bosuna kurek cekme talimatidir bu. muhafazakar kesimden chp'ye oy cikmaz. chp hic olmazsa sosyal demokrat gelenegine ve daha da onemlisi samimiyetine leke dusurmesin.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap