934 entry daha
  • bunların hepsi, hani o işsizlik temalı reklam filmlerindeki küçük kız çocuğunun şu puşt dünyadan tek dileği olarak dileklediği yoksul dünyasına bi güneş doğması için değil midir? sevgili sözlük. öyledir. herşey olabilsin alabilsin içindir.

    abisi verecekleri kredi ile kurulacak fabrikaya köle olabilsin,
    ekonomik olarak iktidarsız bırakılmış babası, verecekleri kredi ile küçük kızını pikniğe götürebilmek için bi araba alabilsin, içindir.

    kurdukları denklemdeki kapitalist ahlaksızlığı başkaları tartışsın. reklamda kullandıkları eril ve dişil figürlerin sosyal, cinsel ve ailevi konumları, talep eden (baba-ağabey) , ricacı olan (yalvaran kız çocuğu- abimin iş bulması tek dileğim- ailece pikniğe çıkmak tek dileğim) ve arza layık ve ehil figür olarak konumlandırdıkları erk/baba/tanrı pozisyonundaki kurumları ile konumlarını sağlamlayan/doğrulayan ve doğrulatan bir otorite olarak kendileri uhdesinde açılan bir hesaptan sorgusuz, sualsiz, bildirimsiz bir soğukkanlılıkla işlem yapmalarında bi gariplik yok aslında. çünkü ey kendisinde hesap açtığını düşünen zavallı biz. anla ki; bir kız çocuğunun, dünyada en çok saygı duyduğu, korunması ve büyümesi için en çok ihtiyaç duyduğu ailedeki eril figürlerin seküler iktidarsızlıklarına ufak bi çare için yalvardığı o kurum açmıştır onu. bize hesap açmıştır. ve o hesapta oluşacak küçük değişikliklerin hepsi bize bahşettiği ekonomik hayatta ödediğimiz minik fidye ve haraçcıklardır. şüphesiz ki alan da o'dur, veren de. şüphesiz ki bu, size bahşedilen ekonomik varoluş yanında çok ta üstünde durmadan geçmeniz gereken, daha dün kızınızın , kızkardeşinizin iktisaden bakire içdünyasını açarak, resimler çizerek yalvardığını, dua ettiğini ve ekonomik varoluşunuzun ancak bu yolla oluştuğunu hatırlamanızı sağlayacak minik bir dokunuştur. canı istediğinde ve hesapsız biçimde sizi çatır çatır sikmesindeki şiddetli cür'et ondandır. corporate identity dedikleri budur. tanrısal görünmezlik. konusu biz olan tanrısal bi sikiştir bu. sikmesinden sual olunmaz o'nun.

    ve son sözü yine de ona bırakalım di mi sevgili sözlük ? mülke ve çocuklara zeval gelmesin için.

    "herkes parasını bankaya yatırsa çok iyi olur çünkü fabrika kurmak isteyen bir insan vardır fakat parası yoktur"
5963 entry daha
hesabın var mı? giriş yap