932 entry daha
  • müşterisi olmadığım için mutlu olduğum banka. yalnız bunun geçmiş acılara dayanan bir yanı yok. bu senenin başına kadar hiçbir banka dahilinde hesabım yoktu. kendi kendime artık bir hesap açtırsam diyordum. yemin ediyorum ilk iş açtım sözlüğü okudum. insaflı bir banka vardır belki dedim. ne bileyim. garanti'yi okudum, akbank'ı, yapı kredi'yi falan. akla ne geliyorsa. duyuyorum çünkü hesap işletim ücreti var, merhaba deme ücreti var, güleryüzlü olma ücreti var falan, sınırları zorluyorlar yani para almak için.

    ama ne yazıkki her banka itin bi tarafına sokulmuş. yok ki anasını satayım türkiye'de böyle "biz hesap işletim ücretini almıyoruz" müşterilerimizden durumu. otomatik ödeme talimatı verecek faturam da yok. en son açtıramadım hesap. cidden kaldım ortada. biri 70 lira alıyorsa, öteki 60 alıyor, biri diğerinden daha cazip değil ki. hepsinde bir gangbang düzeni hakim. bddk denen kurum, örneğin kmh denilen hesaptan aylık %6'ya yakın faiz alabilme hakkını verebiliyorsa bankalara (bazı arkadaşlar belki doğal karşılar ama tefecilik bundan öte değildir bence), kredi kartı gecikme faizini son ödeme gününden değil de hesap kesim tarihinden itibaren rahat rahat başlatabiliyorsa bankalar bu ülkede, bulduğu her delikten içeri sızıp mayışlara, cüzdanlara dadanmayı da ilke edinecektir bunların alayı. (umut sarıkaya'ya sevgiler bu arada) ondan sonra normaldir ki hayvan ötesi kar açıklarlar. kemal derviş'in röportajlarında okuruz türkiye bankaları avrupa bankalarından sağlam diye. (bugün okudum valla)

    e adamlar hem senin paranı mevduat diye alıyor, duran paradan işletim ücreti, sevgi yumağı bedeli diye para alıyor, hem de o mevduatı yine biz kerizlere %7-8 olan enflasyon beklentisinde, elini öpene, geberse %13-14 bileşik faizden kakalayıp işletiyor ki bu paralarla fonlardan kazandıklarını falan saymıyorum. bugün akbank dediğin banka, öbürlerinden daha ölü sevici olmasın, reklam yapıyor hediyemiz var diye. hediye de %1 le mi ne faizle kredi vermesi. vay anasını sayın seyirciler. adamlar bir bankanın belki de asli görevi olan para toplayıp kredi verme eylemini bir lütuf olarak sunuyor, ki reel faizde iyi kötü bir para kazanıyor. lütfediyor abiler, hediye ediyor. ilüzyonist gibiler yeminle. böylesine bankaların at koşturduğu bir ülke burası. neden? bankalar 2001 krizindeki gibi dibi görüp, zarar edip batmasın, millet zarar görmesin diye, vatandaşı daha güzel emmesine izin veriliyor burada. sağlam finans kaynakları olsun diye. e olur anasını satayım. donuna kadar alıyor vatandaştan, daha ne yapacak. hesap işletim ücreti. "abi merhaba, senin parandan para kazanıyorum, çok güzel kazandığım için sen bana yıllık bi 70 tl veriver. senin paranı biz koruyacağız bundan böyle. deli nejdet abinin selamı var. hesabı da elektronik ortamda tutuyoruz, maliyetsiz lan, süper..."

    sığ ve sıradan bir vatandaşın, öylesine bakış açısıydı belki bu. hani olur ya "belki benim göremediğim bir şey var" dersiniz, ben de şu an öyle diyorum. yoksa mantıklı değil böyle bir soyguna çanak tutan bir devlet ve kuruluşları ile alenen vatandaşı hortumlayan bankaların varlığı.

    edit: paragraflı hale getirildi.
5965 entry daha
hesabın var mı? giriş yap