203 entry daha
  • katılmamamıza ve vuvuzela çılgınlığına rağmen sabırsızlıkla beklediğimi farkettiğim turnuva. ben aslında aylardır çevremdeki herkese 'abi vız vız tadı olmaz bu sefer', 'usta almanya, italya götürür uyuz eder yine', 'dallama fransızlar' gibi yorumlar yapıyorum. ama yakın bir zamanda anladım ki deli gibi beklemişim dünya kupasını. kolay değil, dünya kupası bu.

    ispanya - arjantin - hollanda - meksika(uruguay) sırasıyla desteklediğim takımlar. maradona - robben - sniejder üçlüsünün performanslarına göre arjantin ile hollanda'nın yer değiştirmesi muhtemel. meksika memo ochoa, carlos vela, giovani ve guardado'lu kadrosuyla sürpriz adayım. uruguay kadrosuna bakıldığında çılgın atacak gibi duruyor. ayrıca avustralya ve yeni zelanda da her turnuvada olduğu gibi 2010 dünya kupası'nda da taraftarı olduğum takımlar. (san marino sendromu nedeniyle kuzey kore'ye de sempatim var, itiraf edeyim)

    bir de karanlık taraftaki takımlar var: italya oynadığı futbol nedeniyle 2006'da kinlendiğim bir takım. almanya'nın kadrosuna sözlük olarak 23 kişi çıkarsak yarı finalimiz garanti. brezilya, dunga ve takım ruhu palavrasıyla getirdiği '7 ön liberolar' sistemi nedeniyle desteklemeyeceğim bir başka takım. son olarak da fransa turnuvaya katılma şekli, antipatik oyuncularla bezeli kadrosu ve kötü bir şaka olduğuna inanmak istediğim teknik direktörüyle karanlık tarafın lordu pozisyonunda.

    her şeye rağmen iyi futbol izledikten sonra renklere veya seslere* takılmanın manası yok. ben iyi futbol beklediğim takımları yazdım ama hangi ülke güzel ve temiz bir oyun sergilerse destekçisi olurum. öyle de kaypağımdır.
500 entry daha
hesabın var mı? giriş yap