5 entry daha
  • israil'in giriştiği cinayeti ucundan bile mazur gösteremez, yalnız:
    (bkz: child abuse)
    (bkz: çocuk istismarı)

    iradesi daha oluşmamış bir bireyi aksinde direnemeyeceği bir tehlikeye atıyorsunuz! bu ihh açısından suistimale açıktır!

    edit: konu biraz uzayınca meramımı tam anlatamadığıma inandım. bir ebeveynin çocuğu zaten hayatta ana-babasıyla aynı tehlikeler içinde ve o hayattan izole olması mümkün değil! bu bağlamda çocuğunu mitinge götürmek de, insani bir mücadele içinde tutmak da yanlış değil. fakat bir bebeği militanlaştırmak ve "gemide bebek de vardı" diye bağırmak sürekli, karşı karşıya bulunduğunuz tehlikenin farkında olarak çocuğu propaganda malzemesine dönüştürmektir. işte bu kısmı suistimaldir. mesela ırak'a canlı kalkan olarak "çocuk götürmek" bence tamamen tartışılabilir bir durumdur. çünkü özellikle bebeklerin bu canlı kalkanlık'a sürüklenmesinden medet umulduğu, bebek götürmenin fark yaratması istenen bir nokta oluşabilir. tartışılması gereken bu gemide böyle bir durum var mıdır? bence niyet analizine girdiğimizde, siyah beyaz bir saf belirlemek hatalı. ama belli ki o gemideki bebeği suistimal edenler de var etmeyenler de. bu hareket doğrudan suistimal değildir, ama suistimale dönüştürenler olabilir. ebeveynini tanımadan doğrudan bir şey diyemem. zaten bu yüzden tanımı doğrudan çocuk istismarı yapmaktansa, bakınız verdim!

    yoksa etik tartışmasına girersek, ben ilerde bir çocuğum olursa onu meydanlara da götüreceğim, afiş asmaya da basmaya da!
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap