10575 entry daha
  • paniğe gerek yok dercesine lindelof'un canlı yayında açıklanmayan bazı sırlarını açıkladığı dizi.

    --- spoiler ---

    heykel: hades heykeli, isadan sonra 149 yılında adaya gemiyle gelen yunanlılar tarafından inşa edildi. adanın merkezindeki ışığı ve jacob'u gören bir yunanlı jacob'un hades, ışığın ölüler diyarı olduğunu iddia ederek heykeli yaptırdı.

    black smoke: aynı şekilde black smoke'u ışığın çevresinde gören bir yunanlı kendisine ölüler diyarının koruyucusu olan kerberos'un ismini verdi. bu isim yıllar yılı black smoke'a yapıştı kaldı. radzinsky* bile black smoke'u kerberos sanıyordu. ancak black smoke'un gerçek ismi esav'dı.

    charles widmore: ışığı elde edebilmek için jacob'u öldürmeye çalıştı ancak bunu başaramadan ricardus tarafından etkisiz hale getirildi. herhangi birine zarar vermediği için jacob kendisine yeniden ihtiyaç duyana kadar sürgün edildi. jacob'u öldüreceğini söylediği tek kişi olan benjamin'e bu nedenle büyük bir kin besledi. jacob ise widmore'un benjamin'e asla zarar verememesini sağlayarak onu ödüllendirdi.

    kulubede help me diye bağıran adam: fişi çektiği sırada kendinden geçen desmond bize 1 dakika gibi gelen süreyi 100 yıl olarak yaşadı. fişi çekmenin cezası olarak uzun bir süre vücutsuz bir şekilde hapsedilmekle mahkum edildi. kulübenin sürekli yer değiştirmesi kara dumanın kendisini bulup gelecek hakkında bilgi sahibi olamaması içindi. etrafındaki küller de kara dumanın içeri girmesini engellemek içindi. olayın yaşandığı sırada kara dumanın pek ortalarda gözükmemesinin nedeni kulübeye girebilmek için bir loophole aramasındandı.

    --- spoiler ---
4031 entry daha
hesabın var mı? giriş yap