10042 entry daha
  • şu ana kadar lost ile ilgili bir entry girmedim ama son bölümden bir gün önce bu harika gösteri için birşeyler yazacağım sanırım. bir nevi saygı duruşu..

    şu ana kadar izlediğim en iyi dizi. sonunu görmedim, dünyanın en boktan sonuna da sahip olabilir bu dizi. (olacağını sanmasam da)
    genelde yanlış yanından bakıyoruz olaya. sonu ne olacak, bence sıçacak vs. vs...

    bir metaforla olayı şöyle örnekleyebiliriz;
    insan sonunun nasıl olacağı, ne şekilde öleceğiyle pek ilgilenmez.. zira harika bir yaşam sürmüş, hayatın keyfini çıkartmış makul yaşta ölmüş bir insan "ulan ne sikimsonik öldük" diye hayıflanmaz. mühim olan, hayatında neler yaptığı, nasıl duygular yaşadığı, yaşattığı ve çevresindekilere neler kattığıdır.

    lost da böyle bir dizi işte. sonunu nereye bağlayacakları merak konusu olsa, güzel bitirseler be yav desek de, mühim olan lost'un bize 6 yıl içinde kattıkları ve yaşattığı heyecandır. her bölümden sonra komplo teorileri üretmek, beyin jimnastiği yapmak, en ufak detaya dikkat etmek bile lost'un harika bir şov olduğunun göstergesidir.

    oyuncu seçimi, oyuncuların role uyması, renklerin kullanımı, görüntü zenginliği, mistik öğeler ıvır zıvır.. bu gibi şeylerin nasıl kullanılması gerektiğinin yanıtıdır lost.

    yarın lost nasıl biterse bitsin, buna "herşey rüyaymış" gibi basit bir olgu da dahil, küfür etmeyeceğim, böyle güzel bir diziyi bize izlettikleri için teşekkür edeceğim, içim sızlasa da..
4550 entry daha
hesabın var mı? giriş yap