9 entry daha
  • mücadelenin sadece dağlarda gerilllarla değil, hayatın her alanında yayılarak ve büyüyerek sivil halk ile birlikte bu savaşı bitirmek için caddelere sokaklara taşınacağını belirten cümle. yine savaşa hıyar ekolünün önde gelen temsilcilerinden birinin, tamamen art niyetle halkı kutuplaştırmak için cımbızla kuaförlük yaparak alıntıladığı demecin içeriğinde, dopermen'in zaten eklemiş olduğu parafın en can alıcı ve aslında okduğumuzda barış çağrısı olduğu net olarak algılayabileceğimiz bölümü şurasıdır:

    "türk ve kürt halkı başta barış anneleri olmak üzere milyonlarla bu savaşa karşı direnen demokratik etkinliklerle yaşamı kilitleyen bir tavrı geliştirmemiz gerekiyor. tarihin çarkını hiç kimse geriye çeviremez artık. türkiye ve iran idamlarla ne de suriye ve irak ne de abd'nin desteği, kürt halkının mücadelesini, hak taleplerini ne de ortadoğudaki türk, kürt, arap fars kardeşliğini engelleyemeyecektir"

    görüldüğü üzere kürt nefreti yaymak için it taklidi yapmasına gerek duymadığımız kimselerin çapsız manipülasyonlarına gelmeyecek kadar net bir açıklamadır. (bkz: dağılın faşistler)
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap