14 entry daha
  • olayların en başına gitmek gerekirse, ortada hiç bir olay yokken ;

    - iki kadın kürt öğrencinin yolda yürürken (bardan çıkan, elinde bira şişesi olan ve muğla'da ön planda olan) ülkücüler tarafından ağıza alınmayacak ağır küfürlere, tahriklere ve tacizlere uğraması,

    -ardından arkadaşlarına sahip çıkmak isteyen kürt öğrencilerin polis tarafından "karakol önünden gidin, bir sorun olmaz" demesi ve bu sırada ülkücülerin karakolun yan tarafında pusu kurmuş olduğu, içinde kadınlarında bulunduğu 5 kişiye silah, sopa ve döner bıçaklarıyla saldırdığı, ardından ülkücülerin değil, 5 kişinin gözaltına alındığı,

    -yine toplanmaya çalışan öğrencilere yapılan ülkücülerin saldırısıyla, araya polisin girmesi ve havaya ateş açması sonucu; üniversite öğrencisi şerzan kurt vurularak ağır yaralandı, halen hayati tehlikesi sürüyor.

    daha sonra olayları protesto etmek için köteklide toplanan kürt öğrencilere ülkücülerin mekanı olarak bilinen iki kafeden tahrikler olmuş, bu tahrikler sonucu doğru olmayan yapılmış ve kafe taşlanmış.

    ortada hiç bir şey yokken iki kadın öğrencinin peşine takılıp, elinde bira şişesiyle 10-15 kişilik ülkücü grubun tahriklerine, tacizlerine, "ölümle" tehditlerine ne diyeceksiniz?

    polisin; "karakolun önünden gidin, güvenli" diyip, yan tarafından ülkücülerin pusu kurmasına, 5 kişiye 30-40 kişinin elinde silah, döner bıçağı ve sopalarla saldırmasına ne diyeceksiniz?

    ardından polisin araya giriyoruz diyip, hava ateş açıp (!), şerzan kurt'un vurularak ölümün kıyısına getirilmesine ne diyeceksiniz?

    bu yukarıdaki olaylar böyle gelişirken, sınırsızlık meydanında toplanmaya çalışan ağırlıklı olarak kürt öğrencilerin bulunduğu, devrimci, demokrat öğrencilerin oturma eylemi sırasında, muğlalı iş hanında toplanan ülkücülerin ; "aponun piçleri yıldıramaz bizleri" sloganıyla yaratmak istediği provakasyona ne diyeceksiniz?

    o provakasyon tutsaydı, orada şerzanın vurulmasını protesto eden öğrencilere yapılacakları tahmin edebiliyor musunuz? edemiyorsanız, edirnedeki, trabzondaki olaylara gidin.

    dükkan taşlanması kesinlikle tasvip edilecek bir olay değil, hele ki içinde insanların bulunduğu bir dükkanın taşlanması apayrı bir olay. bunu tasvip edeninde insanlığından şüphe ederim.

    ancak arkadaşları sırtından vurulmuş, ölüm döşeğinde olan ve bunu protesto etmeye çalışan öğrencilerin, ilgili dükkanlarda olup, sloganlarla, bayraklarla provake edilmesidir olayları bu duruma getiren. eğer fail arıyorsak, olayların en başından - en sonuna kadar "provakasyon" yaratanları görmeliyiz. hiç bir olay yokken çıktı bu olaylar, sebebi ortada, bu sebepleri yoketmek yerine dükkan taşlayanlara ana avrat küfür edersek, bir tek muğla'da değil, türkiyenin her yerinde devam eder bu olaylar.

    sonuç : 21 yaşında, üniversite öğrencisi bir "insan", evet o bir "insan" sırtından vuruldu. ölüm döşeğinde.

    edit: bunu burada belirtmenin utanılacak bir durum olduğunu düşünsemde, bu duruma düşürenler utansınlar diyorum; türk'üm.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap