274 entry daha
  • yıllardır muhalefette olmanın verdiği alışkanlıkla hareket eden chp yönetimi, bu skandala suçlama, nefret kusma (lanet bir komplodur, aşağılık bir eylem), hedef gösterme ve ilgi saptırma (sarıgül'ün baykal'a suikast girişimi), bir ortak düşman yaratarak eleştirileri bununla mücadele üzerine yönlendirme (gizli kamera terörü ile kemalist çevrenin hedef alınması) gibi araçları kullanarak tepki gösteriyor. bu araçlar akp'nin kürt açılımını eleştirirken ya da anayasa mahkemesi ile siyasi kilitleme manevraları yaparken işe yarıyormuş gibi görünse de, söz konusu skandalı bertaraf etmek amacıyla kullanıldığı zaman çok yavan kalıyor.

    çünkü bu sefer partiden beklenen "suçlama" değil. şimdi "çözüm üretmeleri" bekleniyor.

    gizli ilişki yaşayan şahısların evli olması, bunlardan birinin eşinin de bu ilişkide rol oynaması gibi iddialar özel hayatla ilgili ve aslında kamuoyu ile paylaşılması zorunlu, hatta doğru olmayan mevzular, buraya kadar tamam. zaten kimsenin namus bekçisi değiliz. ancak skandal sadece bundan ibaret değil.

    söz konusu şahsın biri ana muhalefet partisi lideri. diğeri ise onun sekreteri ayarındaki bir görevde başlayıp partide hızla yükselen ve şu an milletvekili olan baytok. bu açıdan bakıldığı zaman mesleki bir etik problem söz konusu ve iddialara açıklık getirilmesi kamusal bir sorumluluk haline geliyor. ancak baytok adeta buharlaşmış. baykal ise genel seçim sonu inzivasına benzer bir eve kapanış yöntemini benimsemiş görünüyor. bu arada parti kurmayları nefret kusma, komplocu avlama, suikast iddiaları yayınlama gibi işlerle meşgul. ne baykal'ın, ne de baytok'un ağzından açık ve net bir kabul ya da red duyamıyoruz. hala doğru dürüst bir açıklama yapılmıyor.

    niçin çıkıp konuşmuyorlar? neyi bekliyorlar?
115 entry daha
hesabın var mı? giriş yap