270 entry daha
  • ic politikada son on yilin en buyuk ve onemli (olmasi gerekir ama sanki olay kapatiliyor) olayidir. en son soyleyeceklerimi basa alip yorumumu yapmak gerekirse, olayi incelerken kimin isine yaradigina bakmak lazim ama bu da pek kolay olmayacak. eger su anki medyanin tutumu dahil butun yonleriyle planlanmis bir tezgah ise, bu baykalin insiyatifinde degildir ve cok once cekilen ama yayinlayanin eline nezaman gectigi bilinmeyen bu goruntu iktidar tarafindan referandum ve olasi erken secim oncesi dogru bir zamanlamayla ana muhalefeti yipratmak ve halk destegini azaltmak icin piyasaya surulmus, sonra da olasi etik tepkileri onlemek ve kamuoyundan takdir de almak icin medyada baski olusturulup yayinlanmasi engellenmis olabilir.

    parti ici muhalefetin de baska yolla devrilemeyecek baykal'a karsi son koz olarak basvurdugu bir cozum de olabilir ki partiyi yipratmasi ve el altindan yapilip baykali istifa ettirtmenin daha mantikli olacagi da bir gercek.

    dis mihraklar (kimse artik) tarafindan ya akp'nin onunu acmak ya da once baykal'i devirip cok daha fazla destek almis bir muhalefet lideri onderliginde akp'yi devirmek icin baslatilmis operasyon'un ilk ayagi da olabilir. bunlar disinda su anda belirsiz olan daha birsuru muhtemel aktor'un de operasyonu olmasi olasi tabi.

    olayin icerigine gelirsek, varan 1 diye belirtilen kisimda muhtemel aksiyon oncesi ve sonrasi gozukmekte ve ortadaki makaslanmis kisimlarsa varan 2 olarak saklanmaktadir. ayrica anladigim kadariyla kamera giysi dolabinin icine gizlenmis ve acik olan dolap kapagindan (normalde dolabin kapagi kapali tutulur ki burada olay icerisindeki aktorlerden en az birinin olayin bilincinde olup dolap kapagini acik biraktigi muhtemeldir) goruntu alinmistir. hatta acidan anladigim kadari ile eger dolabin iki kapagi da acik olsa idi butun odayi gorme firsatimiz olacakti. burada dilim varmiyor ama adi gecen bayan sahsin gelecegini ya da mevcut durumunu garanti altina almak icin kocasinin haberi ile ya da ondan habersiz olarak bu goruntuleri cekip, su anda kullandigini ya da bir sekilde ellerinden cikardiklarini ya da caldirdiklarini dusunuyorum.

    esas onemli kisim olan deniz baykal hakkindaki kisma gelirsek, kendisini rte kadar olmasa da hic sevmem ve bu nefretim bu goruntulerle birlikte daha da katlandi. son 3 gunluk davranislarina bakilirsa goruntulerdekinin o oldugu su goturmez gercektir ve evli bir erkek olarak evli bir bayanla girdigi iliski ile yerin dibine girsindir. ahlaktan yoksun gozuken bu goruntuler eger ki kurmaca degil ise hemen istifa etsin ve bir daha politikanin adini agzina almasindir. siyasi tarihinde secim kazanmamis bir lider olarak siyasi hayatina kendisine yakisan bir nokta koymustur. haa eger bu goruntuler duzmece ise , bu skandali yonetme isini de yuzune gozune bulastirdigi icin zaten gene ayni sonuca varmistir. olay her zaman ve her yerde rastlanabilecek olup sonucu da gene her yerde ve her zaman istifa ve insan icine cikmamayi gerektirir.

    zannimca basbakan, bakanlar ve cogu milletvekili ya da diger liderler icin de ya benzer ya da farkli iceriklerde birsuru goruntu oldugu suphesi de hem siyasetten hem de ulkenin mevcut durumu ve son 50 yilindan nefret ettirmistir beni.
    ozet olarak secmenin cogunlugunun icinde oldugu akp'ye oy vermem ama baykal'a da vermem ve diger muhalefet partileri de zaten birbirinden beter durumunu daha da bok duruma dusurecek goruntulerdir. bu noktadan sonra baykal'in ve hatta olasi halefinin her turlu basari ya da basarisizligini ve muhalefetini de bu andan sonra tohmet altinda birakacaktir.
119 entry daha
hesabın var mı? giriş yap