5 entry daha
  • "sevdigi kiz kürsata abi demis" diye cocugu aglattıkları videoya cok benzeyen bir kurgu.

    çocuklar özellikle 2-7 yas arasında kayıt cihazı gibiler. kesinlikle yorum yok. ne verirsen onu aliyor. amerikan filmlerinde gördügümüz gibi cocukların cogunun büyümesinin isareti noel babanın gercek olmadıgını anlaması oluyor. o yüzden "bizim rabbimiz bes kafali dragon" bile desek cok atesli bir bicimde savunacaklar.

    atatürk öldü diye aglayan elif de, seni atatürk yaratmadi puta tapma diyen ayşe de ailesinden duyduklarını yorum yapamadan degerlendiremeden kabul ediyor.

    burada savundugum sey (kaldi ki bu platformda yüzlerce kez aynısı söylenmistir, benim buldugum bir şey degil tabii ki) bir taraftan birinin veya her ikisinin yanlıs oldugu degil. bu cocukların ikisi de büyüse ve okudugu kitaplardan dinini rabbini öğrense veya devletinin kurucusu atatürkü onun hayatını okuyarak öğrense. sonra dogrusuyla yanlısıyla bir tanesini secse (kaldi ki ikisi birbirine zıt şeyler de değil, dinin atatürkün karsina konmasi tüyler ürpertici) kimse her ikisine de birsey diyemezdi. ama ikisine de yazık ediliyor. elif büyüyünce gözü kapali atesli bir kemalist olacak, belki tartismalarda karsi tarafi dinlemeyecek bile.

    ayse de aynı sekilde hic sorgulamadan (istengidigi gibi) bes vakit namazını kılan kocasının sözünü tutan bir müslüman olacak. belki karsi tarafi dinlemedigi bir tartismaya bile giremeyecek (girse yine kulaklari tikali olacak)

    yazik. baska denecek birsey yok. ama biz büyükler ise dindar değil/ateist isek ayseden ve ailesinden nefret etmeye, dindar isek onunla gurur duymaya devam edecegiz. o cocuklarin secme hakkini düsünmeden. (tam tersi durum da elif icin gecerli)
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap