195 entry daha
  • görüntülerdeki insanın gerçekten deniz baykal olduğunu varsayalım. bu durumda olayın iki farklı boyutu var. evli bir politikacının başka bir evli politikacıyla yaşadığı özel durumdan başlayalım. siyasi figürler toplumun göz önünde olduğu için yaptıkları, yapmadıkları her zaman haber değeri taşır. toplumun temelini oluşturan kurumlardan biri olan evlilik kurumunu zedeleyen bu gibi hareketler dünyanın her yerinde haberdir ve adamı koltuktan eder.

    bana kalsa iki yetişkin insanın özgür iradeleriyle yaptıkları onları ilgilendirir kanaatindeyim. genel başkanımız eşini aldatıyor yahut evli kadınlarla beraber oluyor diye bu yolu izleyen kaç kişi olabilir? bilemiyorum lakin yine de olaya bakış açısını anlıyorum. reşit olmayan kızları karısı yapan siyasi kişiliklerin toplumu daha kötü etkilendiğini düşünüyorum.

    haberin asıl önemli tarafı bu değil. haberi önemli ve vahim kılan, bu ilişkinin yaşanma sebebi olarak koltuk vaadediliyor olmasıdır. oyuncu olmak için yönetmen yatağından geçilir hesabı vekil olmak için liderin yatağından geçilir deniliyor. hah işte mesele bu ama şöyle bir sorun var. habere konu olan görüntülerde buna dair en ufak bir iz yok. unutmayın biz şu anda haberin doğru olduğunu kabul ediyoruz. bu ön kabulde dahi bu ilişkinin vekil olma amacıyla, koltuk vaadiyle yapıldığına en ufak bir detay, kanıt, bilgi, ses kaydı yok.

    esasen haberin asıl patladığı husus budur. görüntülerin doğru olduğunu kabul etsek dahi alt metine inanmamızı sağlayacak tek bir işaret yok. bir ses kaydı, bir görüntü bir belge olmadan böyle bir iddiada bulunulması haberin inandırıcılığını yerle yeksan ediyor. bu görüntülerden yola çıkarak böyle bir iddia sahibi olabiliyor olmak fazlasını bilmek gerekir. fazlasını ispat etmek gerekir. bu kasetin hala gerçek olduğunu kabul ediyoruz; kaset bu basının eline geçti, eyvallah. haber değeri vardır, yayınlanmalıdır. hepsi gazetecilik kapsamındadır bunların fakat haberi bu sosla verebiliyorum olmak için elinizde bu görüntülerden fazlası olmalıdır. görüntülere bakıp; baykal bir kadınla birlikte ve birlikte olma sebebi vekillik vaadidir demek için için görüntülerden başka bildiğiniz yoksa o zaman inandırıcılığınız sarsılır.

    o zaman haklı olarak ikinci ihtimale yöneliriz. görüntülerdeki insan, baykal değildir ve bu haberin amacı çamur atmaktan ibarettir.

    halkın gözünde; baykal'ın seks yaptığı kaset piyasaya düşmüş adam koltuk vaadiyle evli kadınlarla ilişki kuruyormuş tabi hemen mahkeme kararıyla kaydın yayınını engellemiş, zaten biliyosun hakimler hep bunların adamları... bu saatten sonra ağzında kuş tutsan, yapan adamı kadını bulsan dahi bu işi baykal'ın yaptığına inanacak adam var.
194 entry daha
hesabın var mı? giriş yap