19 entry daha
  • anamuhalefet- (#18935626)
    sozunu ettiginiz kriterler de dahil olmak uzere, bircok farkli kurum ve kurulusun belirli olcutlere uyarak hazirlamis oldugu taslaklarin hicbirisi akp tarafindan dikkate alinmamistir. bunu gozardi ediyorsunuz.

    barolar birliginin hem bu yil, hem de bundan birkac yil once hazirlattigi iki ayri taslak var. akp ikisini de acip bakmadi bile.

    demet akalin'la bile gorusen basbakanimiz, anayasa taslagi icin ne barolar birligi'ni, ne de yarsav'i kaale almadi.

    yarsav'in hazirlattigi calismanin meclis'te dagitilmasina izin verilmedi. o meclis ki, her allahin gunu adnan oktar'in sahte kitaplarinin dagitildigi bir yer. (ben bile yaratilis atlasi denen o naneyle meclis'te elime tutusturulunca tanismistim.)

    akp'nin magdur ayaklarina yatip "ama chp ile mhp hic oneri getirmeyecekti ki" deyisine aldandiginiza inanmak istemiyorum. akp'nin genel tavrini chp de mhp de senelerdir goruyor, yasiyor. meclis'teki komisyonlarda akp'liler hicbir degisiklik onergesini dikkate almiyor. bakin, sunu soyleyeyim: chp'liler "arkadaslar, bu maddede yazim hatasi var. gelin bari bunu degistirelim." dediklerinde bile komisyonlarda kabul edilmiyor. bu kadar bagnaz, bu kadar fasizan bir bakis acisi mevcut. yani, chp'nin veya mhp'nin uzlasmazligindan cok, akp'nin ikiyuzlulugu soz konusu.

    ankara'daki burokratlarla gidin konusun: "80 darbesinden sonra bile askerler bizim daha cok gorusumuzu sorardi. o zaman bile kanunlara, yonetmeliklere daha cok etki ederdik." derler. kamer genc'i duymadiniz mi: "danisma meclisi'ne sirf bir seyleri degistirmek icin girdim ve bircok maddeyi de degistirttim." diyor. bugunse, akp'liler tek bir muhalefet milletvekilini bile dinlemiyor. dsp bile -siyasi rant ugruna yaptiklarini biliyoruz, ama ne fark eder?- ayaklarina kadar gidip onerilerini dile getirdi, hangisini dikkate aldilar? 12 eylulculere lafini geciren kamer genc'i bugun meclis'te dovmeye kalkiyorlar, kufur ediyorlar, ceza yagdiriyorlar. akp, 1 oyu bosa gitmesin diye oturumlari meclis baskanina yonettiriyor.

    yani, yemin etmenize gerek yok. venedik kriterleri de dahil, bircok calisma yapildi. ama akp dinlemedi, dinlemezdi de.

    brick top -> anamuhalefet: ben bu mesajı entry olarak girebilir miyim. bu arada ben akp'yi savunmadım, chp'yi eleştirdim. yani akp'nin önerilere sağır davrandığını biliyorum, ama chp ya da ulusalcılardan göremedim alternatif sunumu. çünkü niyetlerinin parti kapatmayı zorlaştırmak olmadığını düşünüyorum.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap