6 entry daha
  • ithal et, rererörörö... demeden önce bu ülkede hayvancılıktan geçinen insan sayısı toplam nüfusun yüzde kaçına denk geliyor bi bakılıp, ithal et ülkeye sokulunca tamamen bitecek olan hayvancılıkla beraber, hayvancılık gibi bir geçim kaynağı da kalmayan yüzdeyi ülkecek ne tarafımıza ekleriz diye düşünmek gerekli diye düşünmekteyim.

    yoksa olay sadece dışarının eti tu kaka, yerli malı yurdun malı demek değildir, o zaman california'da daha ucuz olduğu söyleniyor, oradan da kuru incir ithal edelim, hem bize ne akdenizliden, antalya'lıdan turunçgilleri de italya'dan alır geçeriz daha ucuzmuş oralarda.
    ha, ben demiyorum ki, bu millet etin kilosunu 30 liradan yemek zorundadır, ayrıca etin kilosu 30 lira olursa o eti millet yemez, yiyemez ama bi yiyen bulunur.
    besiciler çeşitli programlarda bas bas bağırıyorlar ben bu hayvana şu kadar yem masraf ediyorum, süt para etmiyor, yemi karşılamıyor, bizde sıkıştıkca birer birer hayvanlarımızı satıyoruz, elimizde hayvan da kalmadı, yem de kalmadı, yem parası da kalmadı......
    sonra bakan diyor ki, paragözlülükten hayvanlarını satmıyorlar gibisinden birşeyler, bi yerlerde bi dengesizlik, bi eksik taş var ama ben bulamıyorum onu.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap