8 entry daha
  • "sevdiği insanlarla tekrar bir araya geleceği günleri beklediğinden, yalnızlığı takmayan insandır.

    habire hayatına alakasız birileri girip çıkarken onlarla yalandan eğleneceğine, bir şeyler paylaşacağına, evinde yalnız zaman geçirip bir yığın yalanla, saçma gösterişle uğraşmamayı tercih edendir.

    asosyal değildir. hobileri vardır kendine yetçek kadar. yeri geldiğinde de bu hobileri gayet tabi başkalarıyla müşterek yapabilir. ama akşam eve gelir ve o en rahat ettiği yastığına koyar başını yine.

    gücünü, sevdiği, değer verdiği insanlardan alandır. onlarla birlikte olduğuna, kaplan kesilir. onun dışında, hayatını devam ettirecek ve yapılması zorunluğu olduğu şeyleri yürütecek kadar diğer insanlarla haşırneşir olur. onlara göre sevimsiz görünebilir bu yüzden.

    başka insanlar sevmeye de çalışabilir tabi ki. dener, dünyasına dahil eder onu, aynı şekilde onunda dünyasına da dahil olmaya çalışır. olmasa da olur, olursa da tadından yemez.

    her istediğinde o önemli kişilerle görüşemediğinden, bunu internet veya telefon aracılığıyla yapar. sonra canı orda burda atıp tutmak* istediğinde ekşi sözlüğe sarılır.

    kahve, çay, sigara yoldaşı olabilir. yeni çıkan abur cuburlar hakkında da bilgiye sahip olabilir. karnı istediğiyle doyar yani, kimseye "bu akşam ne yiyeceğiz?" diye sormak zorunda değildir.

    en tatlı 3 adet akşam birasını içme ihtimali en yüksek olan kişi bu kişidir. sevdiği müziği açar öyle içer. anılarını gözden geçirir, biraz hüzünlenir biraz mutlu olur.

    elbette, bu yalnız yaşayan insan, toplum içinde, her türlü şeyini, daha dün tanıdığı insanla paylaşabilen insanlarca, asosyal, takıntılı, hastalıklı olarak nitelendirilebilir. hiç bir zaman anlamaya çalışmazlar, bu yalnız yaşayan kişinin, sevdiği şeyleri sadece sevdiği kişilerle yapmaktan zevk aldığını.

    yalnız yaşayan kişi bu yaşama tapıyor anlamına gelmez tabi ki tüm bunlar. arkasına yatan mantıklar bunlardır. istemezmi, devamlı anasının dizinin dibinde olsun, sevdikleriyle akşam çıksın iki el okey oynasın, ya da bir bara gidip dağıtsın.. ama bu insan, yalnızlıktan kaçıp, onun varlığını kabul etmeyip, yalandan yalandan oraya buraya saldıran değildir işte."

    alıntı:
    yalnızlar derneği haftalık mecmuası.
    sayı 31-moral bozukluğu
165 entry daha
hesabın var mı? giriş yap