20 entry daha
  • şu aralar sayılı saatler kalmış.
    şu an ~9 saat kalmış sınav. 2009'daki öss ile paçayı kurtarmış birisi olarak şu dakikalarda bu sınava girecek kişilerin neler hissettiğini çok iyi biliyorum. bir çoğu uyumamıştır bile. o heyecan , gelecek kaygısı nice yiğidi uykudan alıkoymuştur. dahası uyuyamadıkları için yarınki sınavda başarısız olacaklarını düşünenler daha çok korkacaklar. hatta bir çoğu ilerleyen saatlerde uyuyamadığı için ağlayabilir. benim eski sevgilim böyle bir şey yapıp beni de uyandırmıştı gecenin bir vakti. bilirim gelecek kaygısını. bilirim. bir çoğu şu yazıyı sınava girdikten sonra okuyabileceği için pek bir önemi olmayacak ama bir sınavda uyku çok mühim bir şey değil. hele ~9 saat sonraki sınavın getireceği adrenalinle hiçbir bünyenin ortalama bir deneme sınavındaki dikkatinden hiçbir şey kaybedeceğini zannetmiyorum. bilin yani. uykusuzluk sizi sınavın tamamından alıp götüremez. bu yüzden heyecan yapmayı bırakıp uykunun kollarına rahatlıkla atılabilirsiniz. kalanlar için söylüyorum.

    gelelim benim öss macerama;
    ben o sabah uyandığımda evde bir patates kokusu vardı. bu kızartma olan patatesten ziyade haşlanmış bir patates kokusuydu. yüzümü yıkadıktan sonra kahvaltı masasına oturdum. menü her zamanki gibiydi. her pazar ne yiyorsak o. sonrası malüm. üstü giyinip koca bir kalemlikle yola koyulmak. ama dur. haşlanmış patatesi yiyeceksin. bi dakika daha konya şekeri de at kalemliğe sınavda ağzına atarsın. glikoz olur oğlum. glikoz? anne? eh sınav nelere kadirsin.

    ben çukurova üniversitesinde sınava girdiğim için yol biraz çileliydi. trafik babaların üzerine üzerine geliyordu. o gün o yolda babalar sakinse sebebi kaygıdır.

    ve işte en gerilimli yer. sınava girilecek yere varıp sınav saatini beklemek. öğrencilerin yüzündeki kaygı ifadesi. velilerdeki korku. hepsini hepsini gördüm. sözlüğün tespit insanları gitsin incelesin. her yüzde , her gözde farklı korku vardır orada.

    ''ben korkmadım'' dersem yalan olur fakat bu korkum babamı tatmin etmemiş olacak ki babamla aramızda şöyle bir konuşma geçti;

    - gülme lan.
    * nee?

    babam daha önce kaygısını gülerek saklayan birisiyle karşılaşmamıştı sanırım. oysa ben o gün o dakikada şu an olduğumdan daha kaygılı daha gerilimliydim.

    sınav-sınav sonrası gerilim. 10-13 saat sonra şekillenir. anlatacağım o kadar çok şey var ki.
82 entry daha
hesabın var mı? giriş yap