4 entry daha
  • bir kere daha kendisini savunamayacak, kollayamayacak durumda olan bir süje ve toplu tecavüz vakası daha ayyuka çıkmış. toplumun büyük bir kısmında becerilebilecek olanı becermek mübah haline getirilmiş. nüfusun büyük çoğunluğu kitle halinde iş görmeyi seçiyor. çocuk demeden, engelli demeden, kadın demeden, adam demeden uygun konumdaki her kişiyi, pardon ama şeyi, kendine tatmin nesnesi halinde gören bir güruh var ve ürkütücü olan her geçen gün bu güruhun yeni bir kepazeliğinin basında haber olması.

    mesele münferit taciz ve tecavüz olayları değil aslında. mesele kitlesel bir sik-sok çılgınlığı. mesele kitlesel bir abazalığın üstesinden gelememek. mesele toplumsal bir dönüşümün yaşanamaması: kişi kendi cinselliğini nasıl yaşayacağını öğrenir, kaç-göçün olmadığı bir düzende kendi başının çaresinde rızayla bakmayı öğrenir, bir başkasını kendisine cinsel obje, sürtünme nesnesi olarak kullanmaz, normal şartlarda. işte dönüşmemiz gereken bu. ortaçağda mastürbasyon kınanırmış, ben kendi yetiştiğim ortamda mastürbasyon meselesine açık bir düşmanlık yaşamamıştım, bugün de cinsel birliktelik yaşanmadığında tercihim mastürbasyon olur. ama toplumun büyük bir kesimi kendi tatminini başkalarının ırzına geçerek sağlamayı kendine hak görüyor.

    yıllar önce şaka yollu bir laf duymuştum bir arkadaş sohbetinde: insan insanı siker mi? hakikaten, böyle bir gaddarlık, böyle bir saçmalık var mı?
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap