1 entry daha
  • genellikle yalanın bini bin para adamlardır. palavracılıkta öyle bir seviyeye gelmişlerdir ki artık neyin doğru neyin hayal ürünü olduğunun ayrıdına varmaktan çok uzaklardır.

    meselenin daha iyi anlaşılması için, bizzat dinlediğim bir define avcılığı öyküsü;

    "...ben gençken köyün muhtarına yunanistan'dan telefon geldi. ben de tesadüfen oradayım. muhtar telefonu açtı, anlamıyor karşıdaki ne diyor. telefonu ben aldım. karşı tarafta yaşlı, türkçesi bozuk bir adam. başta hiç anlamıyordum sonra alıştı kulağım sesine. diyor ki o bizim köyde doğmuş eskiden de, işte zenginmiş de, malı mülkü varmış da falan... sonra savaş çıktığında toplanıp kaçmaları gerekmiş, altınlarını da bir mağaraya saklamış. işte dedi ki bu altınlara çok ihtyacı olmuş, bunun için ona yardım edersem eli çok açık davranırmış falan. ulan pezevenk dedim içimden. ben bulsam sana mı veriririm altını... tabi dedim, yardımcı olurum şereftir falan... yalnız dedi ki tılsım var. olsun dedim, bizde de hoca var... hoca falan çözemez dedi. hem boşver hocayı, bu tılsım acayip, böylesi yok! dedi. kara kancalos varmış o zaman bu köyde büyücü. büyüyü o yapmış. gömünün olduğu mağarayı tarif etti ve sonra bana dedi ki aynen böyle dedi bak; "köyün orospusunu al dedi, git o mağaranın ağzında becer" dedi. "valla bana uyar" dedim. sonra dedi ki, mağaranın içinden yüzlerce, binlerce arı fırlayacak dedi. arılardan sakın kaçma dedi, tutabildiğince tut onları" dedi ve telefonu kapattı.

    aldım ben malum kişiyi, mağaranın ağzında işlem tamam. sonra baktım içeride bir vızıltı gelmeye başladı. vızıltı oldu bir büyük uğultu, yaklaşıyorlar bana bulut gibi olmuşlar böyle nasıl.... or.spu da tabi korktu gürültüden voltaaa. baktım böye yüzlerce arı aynı adamın anlattığı gibi akın olmuşlar, böyle kara bir bulut gibi fırladılar mağazadan. önce biraz korktum ama sonra attım kendimi önlerine. bir baktım, bana çarpan arı altın sikke olup yere düşüyor. tutabildiğim kadar çoğunu tuttum böyle hızla geçip gittiler...

    iki gün sonra adam yunanistan'dan bir daha aradı. emanetler ulaştı, sağ olasın dedi. arılar oraya kadar gitmiş, adama varınca da altına dönmüşler.

    vay anasına dedim tılsıma bak yaa."
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap