58 entry daha
  • kesin bir yargıya sadece tarihçilerin arşivleri açarak varabilecekleri bir mevzu hakkında abd'li 46 tane adamın oylama yaptığı tasarı. çıkan sonucu geçtim, durumun kendisi bile absürdlüğü ve adaletten uzaklığı nedeniyle kaale alınmayı hak etmeyecek kadar gülünç. hoş tabii fiilen ırak ve afganistan'ı işgal halindeyken başkanının nobel kazandığı bir ülkeden bu işe burnunu sokmamasını bekleyip adaletten yana bir duruş beklemek de aptallık olurdu.
    dediğim gibi sonuca bir şey diyebilmem mümkün değil, çünkü ortada somut tarihi kanıtlar var olmadığı sürece kimsenin böyle bir yargıda bulunmaya hakkı yok, abd temsilciler meclisi de dahil. fakat olan oldu işte.

    merak ediyorum o oy kullanan adamlar 1915 olaylarına ne kadar hakimler? hakkında oy kullandıkları bu meseleye ne kadar ne bir tarihçinin bakış açısıyla yaklaşabiliyorlar? ve ne hakla binlerce kilometre ötedeki komşu iki ülkenin geçmişinde yaşandığı iddia edilen bir mevzuya burunlarını sokabilme hakkını görebiliyorlar kendilerinde?

    benim doğduğum büyüdüğüm toprakların tarihinde yaşanmış fakat senelerdir adı bir türlü konulamamış bir vukuata; okyanusun öte yanında 46 tane adamın isim koymasıdır yaşanan. trajiktir ne yazık ki.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap