8024 entry daha
  • s06e06 çok hareketli tamamen yepisyeni hikayemizin birden hız aldığı bir bölümdü ama gene geçmişten pek cevap alamadığımız bir bölüm oldu. bir iki cevap geldi ama geçmişle ilgili pek de dişe dokunur değildi. ilgiyle izlemeye devam ediyoruz. cevap olabileceğini düşündüğün konular ise aşağıda, tabi cevaplar soru vermeye de devam ediyor.

    --- spoiler ---

    black smoke'un "ben eve gitmek istiyorum" dediğinde jacob'ın tutsağı olabileceğini, jacob'ın emrinde ada koruması gibi birşey olduğunu söylemiştik ve rahmetli dogen abimiz sayid'le yaptığı konuşmada "uzun zamandır tutsaktı, jacob da öldüğüne göre artık serbest" demesiyle bizi haklı çıkarmış bulunuyor.

    ikinci konu ise black smoke'un külleri aşamadığını hepimiz biliyoruz ama neden olduğunu bilmiyorduk. gözlüklü elemanın sayid'e dediğine göre black smoke'u küllerin dışında tutan dogen'miş. dogen ölünce de black smoke elini kolunu sallaya sallaya içeri girdi. tabi burdan yeni bir gizem ve soru çıkıyor dogen'le kül arasında nasıl bir bağ var? hadi dışarı çıkanlar külleri bozdu diyelim black smoke gene içeri giremedi ama dogen ölünce sesi duyulmaya başladı.

    black smoke'un tapınağa girememesi için dogen abimizin ölmemesi gerekiyordu bunu anladık. dogen abimizin de neden böyle güzel dövüştüğünü şimdi anlıyoruz. sebebi kabak gibi açık işte, ölmesin kendini korusun diye güzel dövüşüyor. bilerek seçilmiş ve kendisine verilen bir özellik sayesinde black smoke içeri giremiyor. tabi bu özellik nasıl bir özellik nasıl bir mekanizma bu akıllarda soru olarak kalmaya devam edecek ve sanırım cevabını da alamayacağız.

    bu arada dogen çok kolay öldü. o kadar jack'e filan artistlik hareket çiziyorsun, ayağını yere basabildiğin bir su birikintisi içerisinde sayid'i aikido hareketleri ile etkisiz hale getiremiyorsun. bence biraz saçma oldu ama neyse buraya çok takılmayacağım, süper döğüşen bir adamın bir şekilde ölmesi gerekiyordu böyle bir çözüm bulmuşlar saygı duyuyorum ama beğenmedim.

    üçüncü bir konu sayid mesaj iletmeye geldiğinde tapınak halkına "jacob öldüğüne göre artık burda kalmayabilirsiniz" dedi. yani tapınak halkını jacob sanki orda belki de adada zorla tutuyormuş gibi bir fikre kapıldım ki zaten jacob, dogen ile yaptığı anlaşma gibi anlaşmaları diğerleri ile de yapmıştır ve insanların zayıf noktalarından vurup onları adada yaşamaya mahkum etmiştir gibime geliyor. bence tapınaktaki insanlar jacob'ın onlara verdiği bir vaat sonucu örnek verecek olursak işte bildiğimiz gibi oğlunu kurtarırım, kardeşini kurtarırım, babanı kurtarırım, kumar borcunu öderim, kanserini iyileştiririm, felcini düzeltirim gibi vaatler ile adada zorla tutuldu. sonra haliyle insanlar da jacob'ın öldüğünü duyunca "ölü hali ile nasıl becerecek bu işleri, yalan oldu bizim kumar borcu, en azından ölmeyek black smoke saflarına katılak" demiştir.

    black smoke'un da jacob'ın teklifine benzer bir teklifle gelmesi kim iyi kim kötü ayrımında kafaları hala karıştırmaktadır. black smoke sawyer'a "el ele kol kola bu adadan gidelim" demiştir, ve lafını dinleyen kimseye zarar vermemektedir. jacob ise insanları zorla adada tutmaya çalışmaktadır, hatta gidenleri de geri getirmektedir. ben bütün bunlardan ötürü hala jacob kötü taraf diyorum.

    black smoke jacob yaşarken tutsak olduğuna göre, jacob'ın black smoke'u durdurmak için tek çaresi görevi yani yeni jacob'lığı birine kabul ettirmelidir. sanırım bu da jack olacak ama nasıl olacak bekleyelim bakalım.

    bunların dışında miles'ın claire için "hala çok seksi" demesine baya güldüm ve black smoke' u görünce kate'in "run! run! run!" diye bağırması eski black smoke sahnelerini anımsattı, özlemişim. (bkz: #17116970)

    benjamin'in olaya dahil olmasını istiyorum artık. gizli geçitten geçerken benjamini bırakıp gittiler, nerde acaba? bir kere planı ne? o kadar "benim her zaman bir planım vardır" dedittirdiler adama, altı boş çıkmasın mümkünse.

    en son olarak jin'in kritik bir konumda olduğunu düşünüyorum. black smoke tarafında ama claire'den korktuğu için yalan konuşuyor. black smoke saflarını içerden yıkabilir. bekleyip göreceğiz.

    edit: flashside hakkında da birkaç birşey söyleyeyim. belki değinilmiştir ama sayid hastaneye girdiğinde jack'de sayid'e doğru yürüyor ve kafasını kaldırıp bir kere bakıyor.

    sonuçta herkes herkes ile bir şekilde karşılaştı, aklıma gelenlerden widmore, penelope, fransız karı, kızı alex, karl, bernard, vincent, michael işte onlar ne şekilde flashside kısmında gözükecekler. yanlız bütün bu bağlantılar, yani flashside kısmı tek başına bir sezon olarak yayınlansa olur, güzel gidiyorlar bence. jin, sayid, bizim widmore'un adamları, jin'in kayınpeder arasında nasıl bir bağlantı var. bizim bu asker hala widmore adına filan mı çalışıyor acaba? o zaman widmore ile jin'in kayınpeder arasında nasıl bir münasebet söz konusu acaba, bu münasebet asıl zamanda da varmıydı? çok merak eder oldum flashside tarafını. sanki flashside tarafında final yapılacakmış gibi geldi bana şimdi nedense... alla alla ilginç... bekleyecez elimiz mecbur...

    --- spoiler ---
6583 entry daha
hesabın var mı? giriş yap