7683 entry daha
  • --- spoiler ---
    geçen hafta kate odaklı bir bölüm olduğu için dizinin senaristleri doyduğumu sanmışlar güzel gözlü çilli dilbere.. doyulur doyulur mu diye coşmadan devam...

    jacob'ın olmadığı, adanın sular altında olduğu bir dünya lost tayfası için daha hayırlı bir dünya gibi duruyor. karşılaşıyorlar ve birbirlerine yardım ediyorlar. ıssız bir adadaki gibi kör gözüne parmak bir dayanışma değil ama faydaları dokunuyor. jack doktorluğuna devam ediyor, alkol sorunu yok. hurley, kendisinin çok şanslı olduğunu düşünüyor ve akıl sağlığı yerinde. claire bebeği ile beraber, kate doğuma yardım etti ve kaçmayı başardı. ethan doktorluk yapıyor. benjamin linus okumuş öğretmen olmuş, kızı gibi gördüğü bir insanın gözlerinin önünde ölmesini görmekten iyidir. locke sevdiği kadınla beraber ve hugo sayesinde girdiği işte mutlu bir şekilde çalışıyor, belki de jack ile tekrar karşılacak ve ameliyat olacak. hatta belki locke'a yardımcı olan öğrenci de walttur. bir iletişim halindeler ve adaya göre çok daha mutlular. yakında claire ve jack'in kardeş olduklarını öğrenmeleri sonra jack'in kate ile tanışması ve olası bir aşk süpriz olmaz. nihayetinde jacob ve ada olmadan tayfa daha mutlu.

    jacob'ın yerine geçecek kimselerin tamamı ada içinde aşk yaşadı ve neredeyse hepsi yalnız kaldı. hurley-libby ilişkisinde libby öldü aday yoluna devam ediyor ama kafa bi milyon. sawyer-julyet ilişkisinde julyet oldu aday yola devam ediyor ama sikerim böyle adanın ızdırabı moduna girdi. shanon-sayid ilişkisinde shanon öldü sayid yoluna devam ediyor yahut devre dışı kaldı. mr.eko- locke ilişkisinde eko'yu kara duman öldürdü sonra da göz koyduğu locke'un bedeniyle tur atıyor, hem aday hem partneri devre dışı kaldı. sun-jin ilişkisi bitmek üzereyken ve uçak düşmezse biteceği belliyken ada içinde aşkı buldular birbirlerini kaybettiler. jack-kate ilişkisinde iki taraf da hayatta lakin aday, sevdiği kadını hiç tanımamış olmayı tercih etti. jacob, seçtiği adayları adaya getirirken onların hayatında, kaderinde önemi ve yeri olan kimseleri de adaya getiriyor.

    jacob, millete el verip adaya yönlendirdi ve kendi yerine adaylar seçti. fakat bu adaylar arasında kate yok. o'na da el verdi adaya yönlendirdi ama yerine aday olarak düşünmüyor. bu bizi nere götürüyor? zamanında maykıl'a verilen jacob'ın listesi içinde kate'in adı vardı. adaylarla beraber istenen kişi kate idi. kate'in işlevi; jack ve sawyer'ın istenilene yakın davranışlar sergilemesi oldu. adayların kate'e olan zaaflarını kullandı. benjamin linus bunu yaptı. çünkü o jacob'ın richard aracılığı ile yetkilendirdiği liderdi. emri veren jacob, başından beri kate için aynı şeyi düşünüyordu. listede yer alıp adaylar arasında yer almayan tek kişi. bu durumun bize gösterdiği şu; benjamin linus'un yaptığı türlü ibneliğin altında jacob var.

    kara dumana ayar veren küçük çocuk; melek ya da elçi olabilir. adayları öldürmesinin yasak olduğunu söylüyor. kuralları çiğnememesi gerektiğini hatırlatıyor fakat bu noktada kara dumanın içine girdiği bedene yani locke'a uygun bir tepki vermesi ve bunun gözümüze sokulması ilginç bir detaydı. sözleri bile aynıydı. jacob ve kara duman arasındaki mücadelenin hakemi olarak görev yapıyor. şeytanın adem ile havvayı cennetten atması yasak ama kandırarak elmayı yedirmesi serbest, insanları öldürmesi yasak ama kabile gaz verip habili öldürmesine yol yapmak serbest.
    --- spoiler ---
6927 entry daha
hesabın var mı? giriş yap