7667 entry daha
  • --- spoiler ---
    s6e04- the substitute spoiler

    spoiler görmek istemeyenlerin gözleri kaymasın diye sayıları yazı ile yazıyorum. bu bölüm gerçekten artık reha yeprem'le sır kapısının aralandığı bölüm olarak girizgah yapmıştır. hayırlı olsun.

    bir kaç noktaya değinmek istiyorum. birincisi sayılar ortaya çıktı. bu sayılar bbg evine giriş sırası gibi sıralardan mı ibarettir? kod adı mıdır? aramice'nin ebced hesabına göre isimlerin değerleri midir? bilemem ama baş rol abilerimizden altısını sembolize eden bu sayılar yakup'ın halef adayları... dört numaralı aday gitti kaldı beş kişi. bu da gösteriyor ki adada kalan adaylar da bir kişi hariç ölecek. seyircinin duygusal bağlarını -mesela "ulan niye öldürdünüz din kardeşim sayidiiiii" minvalinde- yıpratmamak için de alternatif zaman dilimi oluşturulmuş. herkes evine, köyüne yani losencılısa ulaştırılmış. "aaa hurley john locke'un arabasının yanına park etmiş", "aaa rose'a bak nerden çıktı" "anaaaa benjamin öğretmen olmuş" gibi çıtır çerezlerle seyirci eğlensin diye de bizim arkadaşların yollarını bol bol kesiştiriyorlar". ha bir yere bağlarlar mı? bir şekilde bağlayacaklar tabi...

    şimdi bu bölüm sonu itibariyle diyorum ki ilk bölümdeki gelin ve damat figürleri sun ve jin olacaklar. adada ölecek ama sivilde (kusura bakmayın askerden yeni geldim) mutlu bir hayat sürecekler.

    yakub'un sorumluluk anlayışı karaduman abimizin zoruna gitmesi ve "adayı koruyomuş. hıh! neyi koruyon dayı sen ya manyak mısın a.q.?" çerçevesinde ettiği sözlerle bu bölümün ayrıca yakup ve karaduman arkadaşların din ve dinsizliği sembolize etmesi teorisini doğruladığını da düşünüyorum.

    bir de deli dana gibi gezinen karaduman'a görünen çocuk da -artık aaron'ın büyümüş hali midir jacob'un gençliği midir bilemiyorum- karadumanın da jacob'ın da üstünde bir gücün olduğunu, kurallara uymamasının ileride başına iş açacağını ima etti. bunu beklemiyordum açıkçası...

    bakalım haftaya ne cevaplar alacağız?

    s6e04- the substitute spoiler
    --- spoiler ---
6926 entry daha
hesabın var mı? giriş yap