1 entry daha
  • soyluluğu bilmiyoruz biz. yaşamadık hiç. kimi toplumlar gibi genlerimize işlemedi. kültürel olarak aktarılmadı. günümüze kadar kırıntıları gelmedi. hiç bilmedik bunu.

    endüstri devrimini de yaşamadık. soyluların gülüp geçtiği kişilerin, tırmak makası yaparak onlardan zengin oluşunu da görmedik. hakir görülenlerin ellerine ekonomik gücü almalarını yaşamadık. soyluların ekonomik güçlerininin ellerinden yiyip de son kaleleri olan yönetim erkine sarılışlarını da göremedik.

    yönetimi de aldılar ellerinden. tek sahip oldukları kibirleri kalmıştı. hiçbir yaptırım gücü kalmadan, erkleri olmadan sahip oldukları kof bir kibir... hizmetçileri, yapamayacak olmalarına rağmen o leziz yemekleri sıralarken; ev sahibesinin bugün canım sadece çorba içmek istiyor derken omuzları düşük ama kuyruğu dik duruşunu da göremedik.

    bunları kültür genlerine işlemiş birinin bildiği ve yazdığı bir oyunla gördüğümüzde, sahnelenen oyunun grotesk olmasına zaten gerek kalmıyor. düz beyaz bir tür olsa da bize zaten ucubik geliyor.

    iyi bir tiyatro izleyicisi değilim. üst perdeden işlenmiş bir konunun, bilebilen ama yaşamamış kişilerce sahnelendiğinde bunun ne olmadığını ve nasıl emanet durduğunu görebiliyorum.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap