257 entry daha
  • dünyanın en iyi tarihçisidir (diyelim). bakalım dünyanın en iyi tarihçisi neler demiş?

    "sivil siyaset olmazsa darbe normaldir". sivil siyasetin olmaması demek bu ülkede kemalizmin istediği sivil siyasetin olmaması manasına geliyor. yoksa 60'ta, 71'de 80'de sivil siyaset yok muydu? fakat kemalizmin istemediği kişiler hükümetteydi. seçimle gitmeleri de yakın gelecekte mümkün görünmüyordu (belki 60 bunun istisnası olabilir). ikinci bir gaflet de sivilin alternatifinin sivil değil de asker olduğunu söylemesidir. tamam söylesin ama "şöyle iyi akademisyen, böyle $ukela tarihçi" denmesin, zira sırrı süreyya önder'in deyimiyle "tarihçilik malumatfüruşluk değildir".

    "türklere karşı tez geliştirmek için arşive giren kaçıncı ecnebi türk taraftarı oldu, onlar anladı, bizdekiler anlamıyor. bunlar tehlikeli işler, belediyeciliğe benzemez." şimdi buradaki yanlışlara nereden başlasam bilemedim. sadece anayasanın 66. maddesinde yazıyor diye, bu ülkede yaşayanlardan türkler diye bahsetmek olsa olsa devletçiliğin tezahürüdür. bunu kaç kere söyledim ben bile unuttum, bu ülkede sadece türklerin (büyük) bir kısmı bu ülkede yaşayanların hepsine türk diyor. ayrıca böyle söylemeye devam ettikçe birbirini anlayabilme ihtimali de günden güne azalıyor. "karşı tez"den kasıt da sanırım "demokratik açılım" oluyor. bu iki kelimeyle zaten aslında yapılmak istenenin hakların verilmesi değil "düzene karşı yapılan hareketler" olduğu hiçbir değerlendirme yapılmadan kabullenilmiş oluyor. "belediyeciliğe benzemez" lafıyla da bir tarihçinin değil de ancak devlet bahçeli'nin söyleyeceği türden bir çıkarım yapmış oluyor.

    işte efenim dünyanın en iyi tarihçisinin sözlerini dinlediğinizde kendisinin mutaassıp bir muhalefet partisi üyesinden farklı bir şey olmadığı anlaşılıyor. pek tabii mhp'nin siyaset okulu'nda yapılan bir konuşmadan daha başkası beklenemezdi.

    hey gözünü sevdiğimin toprakları be! böyleleri oldukça sen daha çok kan içeceksin. ellerinde kılıç kalkan, birilerini katletmeye ömrünü adamış insanlar akademisyen diye anıldıkça da kana hiç susamayacaksın. yanarım da bu insanların seni sevdiklerini sanmasına yanarım.
5396 entry daha
hesabın var mı? giriş yap